De Hoogstraatse boeren hebben spandoeken geplaatst op verschillende plaatsen langs de wegen naar de festivalweide van de Antilliaanse Feesten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Hoogstraatse boeren hebben spandoeken geplaatst op verschillende plaatsen langs de wegen naar de festivalweide van de Antilliaanse Feesten. © Toon Verheijen

Lille wil meer aandacht voor de (jonge) boeren in PAS: “Een bloedbad bij jonge boeren gaat nog heel veel andere sectoren hard treffen”

LilleHet lokaal bestuur van Lille erkent dat er iets moet gebeuren aan de stikstofproblematiek, maar schrijft in haar advies aan de Vlaamse regering wel dat er rekening gehouden wordt met de boeren. “Als de landbouw zo wordt ingekrompen, zal dit ook effect hebben op aanleverbedrijven en zou het wel eens veel meer mensen kunnen treffen dan alleen de landbouwsector”, klinkt het.

 1. Freinetschool De Vlindertuin maakt groene oase van speelplaats
  Lille

  Freinet­school De Vlinder­tuin maakt groene oase van speel­plaats

  De provincie Antwerpen wil de komende drie schooljaren zoveel mogelijk speelplaatsen vergroenen en ontharden met het project ‘maak van je school een groene oase’. In Lille schreef de school De Vlindertuin zich in. De speelplaats onderging een hele metamorfose. “Met dit projecten willen we vergroeningsprojecten haalbaar maken en vooral sneller uitvoerbaar”, zegt provincieafgevaardigde Jan De Haes (N-VA).
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Lennert Versmissen na de bekerwinst van Dessel: “Deze mentale opsteker hadden we nodig”
  bekervoetbal Antwerpen

  Lennert Versmissen na de bekerwinst van Dessel: “Deze mentale opsteker hadden we nodig”

  Het resterende programma in de vijfde ronde van de Croky Cup, begon vrijdagavond met een verrassing. Dessel, dat de voorbije weken in eerste nationale moeilijk zijn draai vond, zette met Virton een middenmotor uit de Challenger Pro League opzij. Voor de aanvang van het duel was er de vraag of dit bekerduel voor de Kempenaars op geen slecht moment zou komen. Na 120 minuten was het antwoord negatief. Integendeel.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.