Het gemeentehuis van Lille
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis van Lille © Peter Vanderveken

Lille nog in het ongewisse over mogelijk vaccinatiedorp: “Verwachten beslissing volgende week”

LilleDe gemeente Lille heeft nog geen uitsluitsel of het zelf een vaccinatiedorp zal moeten voorzien ofwel dat die op een andere locatie komt in de Eerstelijnszone Middenkempen waartoe de gemeente behoort. “Momenteel is Teunenberg in Olen een testcentrum, maar er is dus nog geen beslissing genomen”, zegt burgemeester Marleen Peeters (N-VA). 

 1. Werken in dorpscentrum Wechelderzande gaan deze zomer nieuwe fase in: oude jongensschool maakt plaats voor nieuw buurtpark
  Wechelderzande

  Werken in dorpscen­trum Wechelder­zan­de gaan deze zomer nieuwe fase in: oude jongens­school maakt plaats voor nieuw buurtpark

  Deze zomer start de gemeente met de derde fase van het Wensbeeld Wechelderzande. De oude jongensschool gaat dan tegen de vlakte om er een mooi nieuw plein van te maken. Voor café Den Toerist zal dat ook goed nieuws betekenen, want zij kunnen dan een groter terras plaatsen (als ze weer open mogen). De eerste twee fases met Hof d’Intere en het pleintje aan Den Hert zijn ondertussen afgerond.
 2. Journalist Bart Lamers schrijft ‘Het wonderjaar van Wout van Aert’: “In het boek komen zowel het herstel als de straffe prestaties in 2020 aan bod”
  Herentals

  Journalist Bart Lamers schrijft ‘Het wonderjaar van Wout van Aert’: “In het boek komen zowel het herstel als de straffe prestaties in 2020 aan bod”

  2021 is nog maar tien dagen oud en het eerste boek over wielrenner Wout van Aert ligt al in de winkelrekken. Herentalsenaar Bart Lamers (53) verzamelde onder meer alle info over het herstel na de val in de Tour van 2019, de straffe zeges en het WK van Wout in Italië. Het boek kreeg de toepasselijke titel ‘Het wonderjaar van Wout van Aert’.
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie