Een overzicht van onze bestelling bij D'Achtste Zaligheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Een overzicht van onze bestelling bij D'Achtste Zaligheid. © Liese Demeulenaere

LEKKER LOKAAL. D’Achtste Zaligheid brengt brasserieklassiekers met een twist

LilleD’Achtste Zaligheid in het centrum van Lille biedt in een gezellige sfeer de typische brasserieklassiekers aan. Toch verrast de zaak ook met een paar bijzondere gerechtjes die je hier niet meteen zou verwachten. Die verrassingen zijn door de verplichte sluiting ook beschikbaar voor takeaway. En die mogelijkheid lieten we niet aan ons voorbijgaan. Lees onze andere recensies in ons dossier.

 1. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten