Het G-veldrijden strijkt neer op de Lilse Bergen
Volledig scherm
Het G-veldrijden strijkt neer op de Lilse Bergen © ©G-sport Vlaanderen / Eric ‘T Kindt

Krawatencross gastheer voor BK G-veldrijden, thuismatch voor Silke Bastiaensen: “Dit parcours ligt mij wel”

LilleMidden februari strijkt het veldritcircus weer neer op de Lilse Bergen voor de Krawatencross. Dit jaar vindt daar ook het Belgisch Kampioenschap G-veldrijden plaats. Silke Bastiaensen speelt er een thuismatch en hoop haar titel te verlengen in Lille.

 1. Café Trappisten bestaat exact honderd jaar: “Mijlpaal gevierd met allemaal bekende gezichten”

  Café Trappisten bestaat exact honderd jaar: “Mijlpaal gevierd met allemaal bekende gezichten”

  Op 23 maart 1923 opende Café Trappisten over de Abdij der Trappisten in Westmalle de deuren. De geliefde brasserie gaf donderdagavond een spetterend eeuwfeest voor haar klanten. Nadat die onder een erepoort van bakken Westmalle Dubbel waren binnengekomen, werden ze getrakteerd op drankjes en een heleboel hapjes. Ter ere van de honderdste verjaardag heeft Café Trappisten ook de eigen gin ‘1923’ uitgebracht.
  Malle
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.