Jumbo heeft een aanvraag gedaan om op de site van Pollet aan de Poederleese Weg een supermarkt te bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jumbo heeft een aanvraag gedaan om op de site van Pollet aan de Poederleese Weg een supermarkt te bouwen. © Toon Verheijen

Jumbo wil winkel bouwen in Lille: “Niets tegen de keten op zich, maar toch veel kritische vragen”

LilleDe Nederlandse warenhuisketen Jumbo wil langs de Poederleeseweg in Lille een supermarkt bouwen, maar de gemeente laat nu al verstaan dat het die aanvraag héél kritisch zal bekijken. Het lijkt er dus op dat na weigeringen in Kasterlee en Geel Jumbo niet meteen op een vergunning zal kunnen rekenen. In Turnhout schrapte de warenhuisketen dan weer zelf de plannen om een winkel te openen in de Gasthuisstraat. Voorlopig is er enkel een winkel In Rijkevorsel. De Kempen lijkt een moeilijk verhaal te zijn.

 1. Nieuwe website over mobiliteitsplan gelanceerd: “We rijden ons vast in files, er was nood aan een nieuw plan”
  Turnhout/Oud-Turnhout/Beerse/Vosselaar

  Nieuwe website over mobili­teits­plan gelanceerd: “We rijden ons vast in files, er was nood aan een nieuw plan”

  Dagelijks zijn er meer dan 200.000 verplaatsingen binnen en naar de Turnhoutse stadsregio. Om dat in goede banen te leiden, werkten de 4 gemeenten van de regio samen een nieuw mobiliteitsplan uit dat terug te vinden is op de nieuwe website www.gewoongaan.be. “Het volledige plan moet tegen 2035 gerealiseerd zijn”, klinkt het bij de projectgroep.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Kristiaan Haagen en Dessel trekken morgen naar Luik en ontvangen AA Gent in de Croky Cup: “Mooie bekerloting, maar competitie primeert”
  voetbal eerste nationale

  Kristiaan Haagen en Dessel trekken morgen naar Luik en ontvangen AA Gent in de Croky Cup: “Mooie bekerlo­ting, maar competitie primeert”

  Na twee vrije dagen staan de spelers van Dessel vanavond opnieuw op het oefenveld. Morgen staat in eerste nationale de uitgestelde competitiewedstrijd van vorig weekend in Luik op het programma. In afwachting van dat duel zat Dessel dinsdagnamiddag in de trommel tijdens de bekerloting. In de tweede week van november komt met AA Gent de huidige bekerwinnaar op bezoek.