Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout. © Toon Verheijen

Jogster wordt aangerand door buurtbewoner, maar die ontkent: “Ik botste tegen haar omdat ze stopte”

GierleEen twintiger uit Gierle riskeert een veroordeling voor aanranding van de eerbaarheid. In september vorig jaar duwde hij een jogster omver en ging bovenop haar liggen. Toen ze begon te krijsen, verstopte hij zich in de bosjes maar hij kon opgepakt worden. “Ik was ook aan het joggen en plots stopte ze”, aldus de verdachte.

 1. Nieuw park achter gemeentehuis krijgt naam van oud-burgemeesters Goetschalckx: “Onze (groot)ouders zouden trots zijn”
  PREMIUM
  Lille

  Nieuw park achter gemeente­huis krijgt naam van oud-burgemees­ters Goetschal­ckx: “Onze (groot)ouders zouden trots zijn”

  Park Goetschalckx. Zo heet het nieuwe park van zo’n 4.500 vierkante meter dat de gemeente heeft laten aanleggen achter het nieuwe gemeentehuis. Tegelijkertijd zijn ook de renovatiewerken van Huize Goetschalckx, de woonst van wijlen burgemeester en dokter Louis Goetschalckx, afgerond. De benedenverdieping zal dienst doen als trouwzaal. Het park heeft veel groen, wandel- en fietspaden en een grote speelzone. “Prachtig hoe de woning is gerestaureerd”, klinkt het bij de kinderen Denise en Herman Goetschalckx.
 2. Jan Delvaux eert dertig monumenten uit de Kempische muziek in boek ‘Belpop Bonanza Kempen’
  PREMIUM
  Kempen

  Jan Delvaux eert dertig monumenten uit de Kempische muziek in boek ‘Belpop Bonanza Kempen’

  Op vraag van de cultuurcentra van Herentals, Mol en Geel, cultuurhuis de Warande en de drie Kempische erfgoedcellen dook Jan Delvaux in de Kempische muziekscene. De kenner van het Belpopgenre trof er een ware schat aan muzikaal erfgoed aan en goot de meest bijzondere verhalen in een boek, talkshow, quiz én theatervoorstelling. “In geen enkele andere regio zit zoveel ambitie als hier. De Kempen zijn allesbehalve stil”, aldus Jan Delvaux.
 3. Grote rookpluim door brand nabij De Lilse Bergen
  Lille/Beerse

  Grote rookpluim door brand nabij De Lilse Bergen

  De brandweer moest donderdagochtend uitrukken voor een brand aan Sijsjespad, in de buurt van De Lilse Bergen in Gierle (Lille). Een berghok naast een chalet had er vuur gevat. Bij aankomst van de brandweer ging het om een uitslaande brand. Het vuur ging gepaard met een grote rookontwikkeling. De rook dreef naar het centrum van Beerse. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de chalet of het bos errond. De chalet raakte wel deels beschadigd door de hitte van het vuur.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"