De brandweerzone Taxandria hield zondag een brandweeroefening in het centrum van Lille met de korpsen van Beerse en Vosselaar, maar ook met vrijwilligers die zich al aangemeld hebben voor de nieuwe brandweerpost Lille.
Volledig scherm
De brandweerzone Taxandria hield zondag een brandweeroefening in het centrum van Lille met de korpsen van Beerse en Vosselaar, maar ook met vrijwilligers die zich al aangemeld hebben voor de nieuwe brandweerpost Lille. © Toon Verheijen

IN BEELD. Noodkazerne zoekt nog 20 vrijwilligers: “Met deze brandweeroefening hopen we nog mensen te overtuigen zich te engageren”

LilleDe brandweerzone Taxandria organiseerde zondagmiddag een brandweeroefening in en rond het voormalige OCMW-gebouw in de Kerkstraat. Enerzijds om de rekruten van de nieuwe brandweerpost de kneepjes van het vak te leren, maar vooral ook in de hoop op nog meer inwoners van Lille te overtuigen om zich te engageren om vrijwilliger te worden. In juni wordt nog een roadshow in Lille georganiseerd. De nieuwe brandweerkazerne moet er tegen eind 2024 staan. In de zone Taxandria komt er ook nog een nieuwe kazerne in Hoogstraten en er is ook sprake van een nieuwe kazerne in Turnhout.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. HUIZENJACHT. Breendonk, zoveel meer dan een duivels bier: “De hoge levensstandaard zie je in de woningprijzen... En tóch valt de verkoop niet stil”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Breendonk, zoveel meer dan een duivels bier: “De hoge levensstan­daard zie je in de woningprij­zen... En tóch valt de verkoop niet stil”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Breendonk bij Puurs-Sint-Amands, waar letterlijk én figuurlijk leven in de brouwerij is. En enkele interessante woningen op de kop te tikken zijn.
  Puurs-Sint-Amands