Burgemeester Marleen Peeters samen met deskundige Lokaal Ondernemen Sarah Van Herck.
Volledig scherm
Burgemeester Marleen Peeters samen met deskundige Lokaal Ondernemen Sarah Van Herck. © RV

Gemeente Lille verlengt spaarkaartactie om horeca en lokale ondernemers te steunen

LilleVandaag trok de gemeente Lille voor de tweede keer 25 winnaars van haar takeaway-spaarkaartactie bij de horeca. Normaal liep de actie met deze tweede trekking af, maar door het grote succes van de actie en omdat de coronamaatregelen verlengd zijn, besliste de gemeente om ook de actie langer te laten lopen. Wie iets afhaalt bij de lokale horeca, maakt nog tot 28 februari kans op een cadeaubon van 25 euro.

 1. Kempense huishoudhulpen schreeuwen om hulp: “Je moet gewoon aanvaarden dat je corona zal krijgen, anderen zal besmetten en dat er mensen zullen sterven”
  PREMIUM
  Kempen

  Kempense huishoud­hul­pen schreeuwen om hulp: “Je moet gewoon aanvaarden dat je corona zal krijgen, anderen zal besmetten en dat er mensen zullen sterven”

  Dat de horeca kreunt onder de coronacrisis horen we al maanden, maar uit de hoek van de huishoudhulpen bleef het opvallend stil. Tot nu. Drie Kempense huishoudhulpen getuigen over de onveilige werkomstandigheden, het gesjoemel met tijdelijke werkloosheid en het onbegrip van veel klanten. “Het is gewoon niet veilig”, vertelt huishoudhulp Joke Swaelen. “Klanten beseffen niet dat wij met heel veel mensen in contact komen.”
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val