Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

Gemeente eist burgerparticipatie van 50 procent in nieuwe windenergieprojecten

LilleDe gemeente Lille wil dat inwoners in de toekomst kunnen participeren in windenergieprojecten. Vanaf januari zal de gemeente minstens 50 procent burgerparticipatie vragen bij nieuw projecten.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Vosselaar voor Vosselaar en lokale ondernemers slaan handen in elkaar voor laagdrempelige paasactie: “Alle deelnemers worden beloond met een leuke verrassing”
  Vosselaar

  Vosselaar voor Vosselaar en lokale onderne­mers slaan handen in elkaar voor laagdrempe­li­ge paasactie: “Alle deelnemers worden beloond met een leuke verrassing”

  Geen idee wat doen tijdens die lange paasvakantie? Vosselaar voor Vosselaar en de lokale ondernemers sturen je op pad voor een heuse paaszoektocht. Met de laagdrempelige activiteit hopen ze vooral gezinnen te bereiken die het wat minder breed hebben. “De deelnemers moeten onderweg letters en eieren zoeken om de tocht tot een goed einde te brengen”, legt Lydia Dehouwer van Vosselaar voor Vosselaar uit.
  Vosselaar