Het kasteel gaat een totaal andere invulling krijgen.
Volledig scherm
Het kasteel gaat een totaal andere invulling krijgen. © RV / Gemeente Lille

Fietsdrieluik in het Land van Playsantieën

Het Land van Playsantiën ( Ranst, Zandhoven, Zoersel, Malle en Lille) wil de fietsliefhebbers deze zomer verrassen met een fietsdrieluik. 

0 reacties

 1. Burgemeester uitgescholden voor ‘trut’ nadat ze jongeren betrapt op feestje in Gemeentebos
  PREMIUM
  Rijkevorsel

  Burgemees­ter uitgeschol­den voor ‘trut’ nadat ze jongeren betrapt op feestje in Gemeente­bos

  Burgemeester Dorien Cuylaerts (N-VA) van Rijkevorsel betrapte donderdagavond een tiental jongeren in het Gemeentebos op wat vermoedelijk een lockdownfeestje was. Ze hadden er ook een kampvuurtje gemaakt wat al helemaal verboden is op het terrein. Een groepje van vijf reageerde nogal agressief en trakteerde de burgemeester op een reeks forse verwensingen. Een 19-jarige uit Lille kreeg een proces-verbaal. De anderen konden ontkomen.
 2. Yenthe (23) gaat viraal met Kempische woordspelingen met borden op straat: “Ik zalt vlees bakke, Schilde gij de patatte?”
  PREMIUM
  tielen/lille

  Yenthe (23) gaat viraal met Kempische woordspe­lin­gen met borden op straat: “Ik zalt vlees bakke, Schilde gij de patatte?”

  Op sociale media wordt er deze dagen smakelijk gelachen om allerlei woordspelingen in het Kempische dialect op borden van gemeenten of bedrijven op straat. De grapjes, zoals ‘Ik zalt vlees bakke, Schilde gij de patatte?’, zijn allemaal van het werk van Yenthe Hofkens (23), die als grondwerker regelmatig de regio rondrijdt. “Mijn doel is om humor te brengen in deze coronatijd”, zegt hij.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel