Eerstelijnszone Middenkempen is volop aan de slag om de vaccinatiecampagne vlot te laten verlopen
Volledig scherm
Eerstelijnszone Middenkempen is volop aan de slag om de vaccinatiecampagne vlot te laten verlopen © ANP

Eerstelijnszone Middenkempen bereidt zich volop voor op vaccinatiecampagne: “Bezig met verzamelen van cijfers en met zoektocht naar locaties en stockageruimters”

Neteland / Lille / KasterleeDe zeven gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen maken zich samen klaar voor de corona-vaccinatiecampagne. De zone bestaat uit de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar. Deze zeven gemeenten werkten al eerder tijdens de coronacrisis nauw samen. Zo richtten ze het Covid Coaching Team op, waarbij maatschappelijk werkers besmette inwoners ondersteunen. Deze samenwerking zet de eerstelijnszone nu ook verder bij de start van de vaccinatiecampagne.

 1. Je camper parkeren en dan lekker dineren: De Wingerd serveert coronaveilig viergangenmenu in mobilhomes
  PREMIUM
  Vorselaar

  Je camper parkeren en dan lekker dineren: De Wingerd serveert coronavei­lig viergangen­me­nu in mobilhomes

  Lockdown 2.0 hakt er bij alle horecazaken erg diep in, maar Jolien en Pieter van restaurant De Wingerd in Vorselaar geven de sluiting toch een positieve wending. Op zaterdagavond 16 januari verwelkomden zij hun gasten voor een bijzondere, maar coronaveilige restaurantbeleving. De gasten schoven namelijk niet de voetjes onder tafel in het restaurant, maar in hun eigen camper en kregen een viergangenmenu op gastronomisch niveau voorgeschoteld.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 3. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld