Annick Milis en Reinout Moonen
Volledig scherm
PREMIUM
Annick Milis en Reinout Moonen © Domein Walterus

Domein Walterus breidt verder uit: na wijn en gin, nu ook rum en (binnenkort) calvados

Lille/VorselaarNadat wijnproducent Walterus uit Poederlee (Lille) eerder al enkele gins op de markt bracht, breiden Annick Milis en Reinout Moonen hun gamma nog verder uit. Dit keer met twee verschillende soorten rum. En daarmee stopt het niet: domein Walterus werkt ook aan een eigen calvados. “We zien de vraag naar onze lokale en ambachtelijke sterke dranken stijgen”, verklaart Annick Milis.

 1. Boomkweker zet ‘deuren’ open op Dag van de Landbouw: “Aan elke plant die hier vertrekt is al jaren werk in gestoken”
  Kalmthout

  Boomkweker zet ‘deuren’ open op Dag van de Landbouw: “Aan elke plant die hier vertrekt is al jaren werk in gestoken”

  Dag van de Landbouw, dan denk je spontaan aan een melkveebedrijf of een varkensboer. Maar de landbouwsector is uiteraard meer dan dat. Een van de redenen voor Wim Stevens en zijn partner Ellen om hun nog relatief jonge boomkwekerij in de kijker te zetten. “Weinig mensen staan er bij stil hoeveel arbeid er vooraf gaat vooraleer die struik bij je in de tuin komt", zegt Wim Stevens, een man met een passie voor zijn planten. In totaal zetten elf bedrijven uit de provincie Antwerpen hun deuren open.
 1. RESTOTIP. Bink in Turnhout: een bistro met de kwaliteit van een restaurant
  PREMIUM
  Turnhout

  RESTOTIP. Bink in Turnhout: een bistro met de kwaliteit van een restaurant

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke nieuwe horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: bistro Bink in Turnhout, het nieuwe restaurant van chefkok Alex Verhoeven waar Lars Block (33) in de potten zal roeren. Eten a la carte of een volledige menu, het kan allemaal op culinair niveau. Lees hier meer restotips uit de Kempen.