Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Celstraf voor man die met BMW inrijdt op politiewagen

GierleEen 35-jarige Fransman is tot een gevangenisstraf van 15 maanden veroordeeld voor gewapende weerspannigheid. Op de parking van de E34 in Gierle (Lille) reed hij in op een politiewagen.

 1. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 1. Bewoners én deel personeel Lindelo ingeënt tegen corona: “Heel hard naar uitgekeken”
  PREMIUM
  Lille

  Bewoners én deel personeel Lindelo ingeënt tegen corona: “Heel hard naar uitgekeken”

  De bewoners én een deel van het personeel van het woonzorgcentrum Lindelo in Lille hebben vrijdag hun eerste prik met het coronavaccin gekregen. Alle 155 bewoners van het wzc en de 15 bewoners van de flatjes gaven daar de toelating voor. “Ik heb hier enorm hard naar uitgekeken. Bijwerkingen, die nemen we er wel bij”, lacht Hugo Van Gaver (82). Zoals verwacht zijn er meer dosissen uit één flacon te halen waardoor ook een veertigtal personeelsleden al een prikje hebben gekregen.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten