De brandweer van Lille vierde voor de eerste keer patroonheilige Sint-Barbara.
Volledig scherm
De brandweer van Lille vierde voor de eerste keer patroonheilige Sint-Barbara. © RV

Brandweer Lille viert voor de eerste keer patroonheilige Sint-Barbara

LilleDe brandweer van Lille heeft voor de eerste keer het feest van Sint-Barbara gevierd. Sint-Barbara is de patroonheilige van de brandweer en het is een traditie dat brandweerkorpsen dat vieren.

 1. Projectontwikkelaar krijgt uitkering terwijl hij appartementen bouwt, parket eist 40.500 euro terug: “Hij is nochtans geen profiteur”
  Lille/Retie

  Projectont­wik­ke­laar krijgt uitkering terwijl hij appartemen­ten bouwt, parket eist 40.500 euro terug: “Hij is nochtans geen profiteur”

  Een werkloosheidsuitkering ontvangen en tegelijk een firma leiden die twee appartementsblokken bouwt: Denis B. (65) zag er zelf geen graten in, maar het arbeidsauditoraat in Turnhout heeft de man voor de rechtbank gedaagd. “Er was hem duidelijk gezegd dat hij geen inkomsten uit zelfstandige activiteiten mocht hebben.” Hij riskeert 40.500 euro te moeten terugbetalen.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.