Hulpverlenignszone Taxandria en dan vooral de nieuwe brandweerpost Lille zoekt vele vrijwilligers.
Volledig scherm
Hulpverlenignszone Taxandria en dan vooral de nieuwe brandweerpost Lille zoekt vele vrijwilligers. © Toon Verheijen

Brandweer houdt roadshow om vrijwilligers te vinden

LilleBrandweerzone Taxandria organiseert op 26 september een roadshow door de deeldorpen van de gemeente Lille. Ze hoopt daarmee vrijwilligers te vinden voor de gloednieuwe brandweerpost Lille.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Hulpverleningszone Taxandria zoekt nog vrijwilligers om nieuwe kazerne te bemannen:“Brandweerman of -vrouw worden doe je met passie en engagement”
  Lille/Noorderkempen

  Hulpverle­nings­zo­ne Taxandria zoekt nog vrijwilli­gers om nieuwe kazerne te bemannen:“Brandweerman of -vrouw worden doe je met passie en engagement”

  Brandweerman/brandweervrouw worden doe je met hart en ziel. Met een passie en voorkeur om je medemens en dieren in nood te helpen. In Lille moet tegen 2026 een volledig nieuwe brandweerkazerne operationeel zijn, maar daarvoor zijn vrijwilligers nodig. Momenteel zijn er zes kandidaten, maar er zijn er 32 nodig. “Het is lang niet altijd rozengeur en maneschijn, maar je krijgt er ook veel voor terug.”
 1. Werknemer valt in metersdiepe put en twee personen vermist in bedrijf vol rook: Rem-B Hydraulics is decor voor brandweeroefening
  PREMIUM
  Beerse

  Werknemer valt in metersdie­pe put en twee personen vermist in bedrijf vol rook: Rem-B Hydraulics is decor voor brandweer­oe­fe­ning

  Een werknemer van Rem-B Hydraulics geraakte vrijdagavond zwaargewond na een val in een metersdiepe put in de loods. Bijna gelijktijdig brak er brand uit in een bijgebouw en moesten de brandweerlui op zoek naar twee vermisten in een gebouw vol rook. Gelukkig was het maar een brandweeroefening, maar eentje die meer dan zinvol is. “Wij hebben zo’n oefeningen nodig om alert te blijven voor alle details”, zegt korporaal Jan Govaerts van HVZ Taxandra brandweerpost Beerse.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.