Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

87-jarige automobilist gewond na botsing met betonblok

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Berg en Dal laat zich niet verrassen in zijn tweede duel tegen Vorselaar
  voetbal eerste provinciale

  Berg en Dal laat zich niet verrassen in zijn tweede duel tegen Vorselaar

  In eerste provinciale hebben de Kempische titelfavorieten zich op de openingsspeeldag niet van de wijs laten brengen. Voor Berg en Dal stond zaterdagavond reeds een tweede officiële ontmoeting tegen Vorselaar op de kalender. Na de Belgische bekerwedstrijd, die gespeeld werd op 1 augustus, trok de Meerhoutse formatie in het eerste competitieduel eveneens aan het langste eind. Eindstand: 4-1.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Samen met twee kompanen bereikt de 84 jarige Nest na tien dagen fietsen Lourdes: “Ondanks we geen rustdag hadden, waren de ritten best te doen”
  Grobbendonk/Vorselaar/Lille

  Samen met twee kompanen bereikt de 84 jarige Nest na tien dagen fietsen Lourdes: “Ondanks we geen rustdag hadden, waren de ritten best te doen”

  Tien dagen geleden vertrokken de 84-jarige Nest De Vries uit Grobbendonk, zijn schoonbroer Jan Adriaenssen (67) uit Vorselaar en vriend Boudewijn Geentjens (48) uit Wechelderzande met de fiets van Wechelderzande naar Lourdes. Een rit van ruim 1240 kilometer om in Lourdes een kaars te branden voor iedereen die ze kennen en gekend hebben, alsook voor families met een ziek kind van het goede doel Beyond the Moon. Gisteren kwam het trio uiteindelijk aan in het bedevaartsoord.
 3. “En plots stond er 900.000 euro extra op onze rekening”: Vlaamse blindenraad bouwt met onverwacht cadeau dienstencentrum en vernoemt het naar gulle schenkster
  PREMIUM
  Diksmuide, Vorselaar

  “En plots stond er 900.000 euro extra op onze rekening”: Vlaamse blinden­raad bouwt met onverwacht cadeau diensten­cen­trum en vernoemt het naar gulle schenkster

  Het kan al eens meezitten in het leven. Jaren geleden ontmoet Maria Thys, voorzitster van de Vlaamse blindenraad, op de markt in Herentals een zekere Sophia Elvira. Ze slaan een praatje en daar blijft het bij. Jaren later staat er echter plots 900.000 euro op de rekening van de Vlaamse blindenraad. Het blijkt om een schenking van Sophia Elvira te gaan. Daarmee bouwt de raad in Diksmuide een dienstencentrum voor blinden en slechtzienden. Wie is die Sophia? “Je zou denken dat ze ‘rijk’ leefde, maar het tegendeel is waar.”