De ouders van Tibau samen met nichtje Elouise.
Volledig scherm
PREMIUM
De ouders van Tibau samen met nichtje Elouise. © Toon Verheijen

300 familieleden en vrienden herdenken Tibau (18): “Iedereen verdient een tweede kans. Maar de bestuurder had al zoveel kansen gekregen”

Lille/Kasterlee/TurnhoutTibau Verelst (18) moet een ongelooflijk graag geziene kerel geweest zijn. Meer dan 300 vrienden en familieleden kwamen zaterdagavond een laatste groet brengen aan de jongeman die afgelopen zondagnacht het leven liet in een dramatisch verkeersongeval. “Tibau was écht een gouden jongen”, zeggen zijn ouders. “En de chauffeur? Iedereen verdient misschien een tweede kans, maar hij heeft er al zoveel gehad.” De bestuurder bleek na het ongeval 2,1 promille alcohol in het bloed te hebben.

 1. Lille heeft twee oranje vlekken op PFOS-kaart: een wasserij en een bedrijf met verfactiviteiten
  Lille

  Lille heeft twee oranje vlekken op PFOS-kaart: een wasserij en een bedrijf met verfactivi­tei­ten

  Alle gemeentebesturen in Vlaanderen moeten voor 15 juli aan Vlaanderen doorgeven welke sites mogelijk in aanmerking komen om extra bodemstalen te nemen in het kader van het onderzoek naar vervuiling met PFOS. In de Kempen zijn de brandweerzones Taxandria en Kempen daarmee bezig. Maar het gemeentebestuur van Lille heeft zelf ook al twee mogelijke sites: de wasserij in de Landaustraat en een deel van de Brulens.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.