De ouders van Tibau samen met nichtje Elouise.
Volledig scherm
PREMIUM
De ouders van Tibau samen met nichtje Elouise. © Toon Verheijen

300 familieleden en vrienden herdenken Tibau (18): “Iedereen verdient een tweede kans. Maar de bestuurder had al zoveel kansen gekregen”

Lille/Kasterlee/TurnhoutTibau Verelst (18) moet een ongelooflijk graag geziene kerel geweest zijn. Meer dan 300 vrienden en familieleden kwamen zaterdagavond een laatste groet brengen aan de jongeman die afgelopen zondagnacht het leven liet in een dramatisch verkeersongeval. “Tibau was écht een gouden jongen”, zeggen zijn ouders. “En de chauffeur? Iedereen verdient misschien een tweede kans, maar hij heeft er al zoveel gehad.” De bestuurder bleek na het ongeval 2,1 promille alcohol in het bloed te hebben.

 1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 2. Jentl Vankrunkelsven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”
  voetbal eerste provinciale

  Jentl Vankrun­kels­ven pikt met Berg en Dal de draad weer op: “Ons druk programma is geen nadeel”

  In eerste provinciale hebben de spelers van Berg en Dal er een vrij weekend opzitten. Omwille van de interland van de Rode Duivels werd het duel in ‘s Gravenwezel-Schilde verschoven naar de eerste zondag van januari. Dat betekent dat de spelers van de Meerhoutse formatie voor een bijzonder drukke periode staan. Zondag is er om te beginnen het prestigeduel voor eigen volk tegen Retie.
 1. Werkzaamheden in centrum liggen stil tot zomervakantie 2023
  Vorselaar

  Werkzaamhe­den in centrum liggen stil tot zomervakan­tie 2023

  Sinds februari 2022 zijn er in verschillende straten in het centrum van Vorselaar riolerings- en wegenwerken aan de gang. In november was normaal de Dijkbaan aan de beurt, maar de werkzaamheden kunnen niet starten. Het volume water dat opgepompt zou moeten worden voor de werken bleek immers groter dan voorzien, waardoor ze niet voor het begin van het vegetatieseizoen (april) klaar zouden kunnen zijn. De werkzaamheden worden uitgesteld tot de zomervakantie van 2023.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.