1. Lokaal bestuur Lille moet fors besparen: voorlopig geen nieuwe brandweerkazerne en géén uitbreiding van school Trapleerke
  PREMIUM
  Lille

  Lokaal bestuur Lille moet fors besparen: voorlopig geen nieuwe brandweer­ka­zer­ne en géén uitbrei­ding van school Trapleerke

  Het lokaal bestuur van Lille heeft beslist om enkele geplande investeringen on hold te zetten. Zo komt er voorlopig geen nieuwe brandweerkazerne, komt er voorlopig geen uitbreiding van de school ’t Trapleerke en wordt er bespaard op personeelskosten zonder dat er evenwel ontslagen vallen. “De huidige situatie is ongezien en we kunnen niet anders dan onze plannen bijstellen”, zeggen burgemeester Marleen Peeters (N-VA) en schepen Luc De Backer (Inzet).
 1. Bart Janssens is na de 1-3-winst van Geel in Witgoor vol lof over zijn spelersgroep: “Ik ben een trotse trainer”
  voetbal 3NB

  Bart Janssens is na de 1-3-winst van Geel in Witgoor vol lof over zijn spelers­groep: “Ik ben een trotse trainer”

  Als nieuwkomer kreeg ASV Geel aan de vooravond van deze competitie een zware opdracht mee. De buitenwereld beschouwde de Kempische formatie als een aanwinst voor derde nationale. Een uitdaging die Geel, in niet altijd even dankbare omstandigheden, voluit is aangegaan. Vandaag, op een zucht van de winterstop, is het een rol die het op alle vlakken met brio vervulde.
 1. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”

Populair in HLN+ REGIO

 1. Vrijetijdshuis De Moer zet deuren open als blokpunt voor studenten
  Vosselaar

  Vrijetijds­huis De Moer zet deuren open als blokpunt voor studenten

  De examens staan stilaan weer voor de deur. Zowel de leerlingen van de middelbare scholen als de studenten zitten met hun neus in de boeken, maar niet iedereen kan thuis op zijn gemak studeren. Van 28 november tot 5 februari telkens van 8 tot 22 uur (ook in het weekend en op feestdagen) kunnen zij daarom in vrijetijdshuis de Moer terecht om in alle stilte te blokken. Ze moeten wel op voorhand een plaatsje reserveren via reservaties.vosselaar.be.
 1. Baby nog steeds in kritieke toestand na incident in Malle: “Onthaalouder reageerde heel professioneel met reanimatie”
  Play
  Malle

  Baby nog steeds in kritieke toestand na incident in Malle: “Onthaalou­der reageerde heel professio­neel met reanimatie”

  Het Antwerpse parket gaat niet uit van strafbare feiten in de kinderopvang in Malle waarbij een 11 maanden oude baby gisteren in kritieke toestand werd afgevoerd. De onthaalouder treft bovendien geen enkele schuld, zo blijkt. Toen het kindje niet meer ademde, heeft de onthaalouder ‘op professionele wijze reanimatie toegepast’. Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) uit haar medeleven.
 2. Hanne (34) lanceert ‘doe-het-zelfdoosjes’ om oorbellen voor kinderen te maken: “3D-printer draait nu dag in, dag uit”
  PREMIUM
  Merksplas

  Hanne (34) lanceert ‘doe-het-zelfdoos­jes’ om oorbellen voor kinderen te maken: “3D-prin­ter draait nu dag in, dag uit”

  Hanne Marynissen (34) van Maryn Jewelsandmore uit Merksplas lanceerde vorige week een ‘doe-het-zelf’-pakketje om thuis samen met de kinderen oorbelletjes, haarspeldjes of magneetjes te maken met vormpjes in klei. Sinds ze het bekend maakte, draait haar 3D-printer 24 uur op 24 en zeven dagen op zeven. Vanuit heel Vlaanderen stromen de bestellingen binnen. “Heel de familie en mijn beste vriendin komen hier zelfs helpen want anders is het niet bij te houden”, lacht Hanne. “Blijkbaar ben ik zowat de enige die zo'n pakketjes met zelfgemaakte mallen maakt en verkoopt.”
 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 2. Van de trap tot de gang: ouders en grootouders komen op allerlei plekjes voorlezen op lagere school
  Malle

  Van de trap tot de gang: ouders en grootou­ders komen op allerlei plekjes voorlezen op lagere school

  De Voorleesweek loopt van 19 tot en met 27 november. Daaraan heeft ook de lagere school Immaculata in Oostmalle volop meegedaan. Na verschillende activiteiten zoals een voorleeswandeling eerder op de week kwamen de ouders en grootouders donderdag voorlezen in de klas, op de trap, in de gang... En schoolmascotte Simba de leeuw kwam met veel plezier even langs bij de gezellige groepjes verspreid over de hele school.