Evra viert op de rug van Benzema een goal van de spits in het shirt van de nationale ploeg.
Volledig scherm
Evra viert op de rug van Benzema een goal van de spits in het shirt van de nationale ploeg. © Photo News

Patrice Evra doet boekje over Franse nationale ploeg open na uitspraak bondsvoorzitter: “Als een zwarte scoort, juicht iedereen”

Voetbal“Racisme in de sport, en zeker in het voetbal, bestaat niet. Of toch zo goed als niet. Het bewijs: als een zwarte scoort, juicht iedereen.” Dixit de Franse bondsvoorzitter Noël Le Graët, als reactie op het incident in de recent ontspoorde PSG - Marseille. Woorden die bij Patrice Evra (39), gewezen Frans international, kwaad bloed zetten. Hij sleurt er ineens de vroegere gedragscode bij de Franse nationale ploeg door.

 1. Brute pech voor Matz Sels: doelman scheurt achillespees en is maanden buiten strijd
  Voetbal

  Brute pech voor Matz Sels: doelman scheurt achilles­pees en is maanden buiten strijd

  Matz Sels (28) heeft zijn linkerachillespees gescheurd. Dat meldt zijn werkgever, Ligue 1-club Strasbourg. Sels liep de blessure vandaag op tijdens een training. Hij moet onder het mes en zal volgens Strasbourg “meerdere maanden" onbeschikbaar zijn. Sels verdedigde afgelopen seizoen voor het tweede jaar op rij het doel van Strasbourg. Op het moment dat de Ligue 1 werd stopgezet, stond de ploeg op de tiende plek. Het seizoen 2021-2022 start in principe op 22 augustus.
 1. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"

 2. Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"
  Play

  Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"