1. Absolute klasse: Mbappé draagt doelpunt op aan achtjarig kankerpatiëntje
  Time-out

  Absolute klasse: Mbappé draagt doelpunt op aan achtjarig kankerpa­tiën­tje

  Klassegebaar van Kylian Mbappé, gisteren in de 4-0-overwinning van Paris Saint-Germain tegen Nîmes. De jonge wereldkampioen nam twee goals voor zijn rekening en bij de viering van één ervan, trok hij zijn wedstrijdshirt omhoog waarna er een boodschap te voorschijn kwam. “Goeie moed Lucas, ik ben bij jou”, stond er te lezen, waarmee hij zich richtte tot de achtjarige Lucas. Die is pas acht en een fervent supportertje van de Parijse topclub, maar strijdt ook tegen kanker. “Ik wou een kleine geste doen naar Lucas”, verklaarde Mbappé tijdens de rust al zijn gebaar. “Hij is mijn kleine vriend. Wij als profvoetballers zijn bevoordeeld, er zijn vele anderen die niet hetzelfde geluk hebben dan ons. Dus veel liefde aan Lucas en aan alle andere kinderen”, besloot de pijlsnelle aanvaller.
 2. Jonathan David na recordtransfer naar Lille op zoek naar zichzelf: “Zijn seizoensbegin was barslecht”
  Ligue 1

  Jonathan David na record­trans­fer naar Lille op zoek naar zichzelf: “Zijn seizoensbe­gin was barslecht”

  Voor 32 miljoen trok Jonathan David deze zomer van AA Gent naar Lille. Daarmee werd zijn transfer de duurste ooit in de geschiedenis van de Jupiler Pro League, en ook de Franse club tastte nooit eerder zo diep in de buidel. Maar na vijf matchen ogen zijn statistieken bedroevend: nul goals en evenveel assists. Waarom wil het maar niet lukken voor de 20-jarige recordtransfer? Of barst hij zondagmiddag los tegen Straatsburg?
 1. Patrice Evra doet boekje over Franse nationale ploeg open na uitspraak bondsvoorzitter: “Als een zwarte scoort, juicht iedereen”
  Play
  Voetbal

  Patrice Evra doet boekje over Franse nationale ploeg open na uitspraak bondsvoor­zit­ter: “Als een zwarte scoort, juicht iedereen”

  “Racisme in de sport, en zeker in het voetbal, bestaat niet. Of toch zo goed als niet. Het bewijs: als een zwarte scoort, juicht iedereen.” Dixit de Franse bondsvoorzitter Noël Le Graët, als reactie op het incident in de recent ontspoorde PSG - Marseille. Woorden die bij Patrice Evra (39), gewezen Frans international, kwaad bloed zetten. Hij sleurt er ineens de vroegere gedragscode bij de Franse nationale ploeg door.
 2. Angel Di Maria betrapt op spuwen als aanstoker van massale vechtpartij in PSG - Marseille
  Play
  Ligue 1

  Angel Di Maria betrapt op spuwen als aanstoker van massale vechtpar­tij in PSG - Marseille

  Nadat Neymar en Alvaro Gonzalez aanvankelijk tot de grootste zondaars van de massale vechtpartij in PSG - Marseille uitgeroepen werden, komt ook Angel Di Maria in nauwe schoentjes terecht. Op nieuwe beelden is te zien hoe de Argentijn spuwt naar de verdediger van Marseille en zo als aanstoker geïdentificeerd wordt. Zeker in voetbal tijdens corona en strenge Covid 19-protocollen, mag Di Maria zich opmaken voor een lange schorsing.
 1. Neymar nu toch berouwvol na PSG - Marseille met vijf rode kaarten: “Ik betreur mijn haatgevoelens”
  Play
  Ligue 1

  Neymar nu toch berouwvol na PSG - Marseille met vijf rode kaarten: “Ik betreur mijn haatgevoe­lens”

  Hommeles in de altijd beladen clash tussen PSG en Marseille. De clash ontaardde in blessuretijd volledig met een opstoot die resulteerde in vijf rode kaarten. Ook Neymar blies de aftocht na minutenlang bekvechten met de Spaanse verdediger Alvaro González. De eerste reactie van de Braziliaan achteraf: “Ik heb er alleen spijt van dat ik niet in zijn gezicht geslagen heb.” Een dag later kijkt hij toch in eigen boezem. PSG liet weten dat het haar Braziliaanse ster volledig steunt.
 1. Brute pech voor Matz Sels: doelman scheurt achillespees en is maanden buiten strijd
  Voetbal

  Brute pech voor Matz Sels: doelman scheurt achilles­pees en is maanden buiten strijd

  Matz Sels (28) heeft zijn linkerachillespees gescheurd. Dat meldt zijn werkgever, Ligue 1-club Strasbourg. Sels liep de blessure vandaag op tijdens een training. Hij moet onder het mes en zal volgens Strasbourg “meerdere maanden" onbeschikbaar zijn. Sels verdedigde afgelopen seizoen voor het tweede jaar op rij het doel van Strasbourg. Op het moment dat de Ligue 1 werd stopgezet, stond de ploeg op de tiende plek. Het seizoen 2021-2022 start in principe op 22 augustus.
 1. Hoe Napoli-spits Victor Osimhen, de man van 70 miljoen, ‘neen’ zei tegen Anderlecht en doorgestuurd werd door Club Brugge en Essevee
  PREMIUM
  Voetbal

  Hoe Napoli-spits Victor Osimhen, de man van 70 miljoen, ‘neen’ zei tegen Anderlecht en doorge­stuurd werd door Club Brugge en Essevee

  Jackpot in Charleroi. Nóg maar eens. Ex-spits Victor Osimhen (21) verkast voor gegarandeerd 70 miljoen euro (exclusief bonussen) van Lille naar Napoli en wordt de volgende waarvoor de Carolo’s nog eens flink langs de kassa passeren - ze bedongen een 15 procent meerwaarde op de doorverkoop dus zijn ze verzekerd van minstens 8 miljoen euro. En zeggen dat ze hem vorig jaar al voor 12 miljoen verkochten. Money, money, money. Tot grote spijt van Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem.
 1. Ligue 1-club meldt trots dat winger bijtekent, waarna die dezelfde avond nog wordt aangehouden ‘nadat hij masturbeerde voor woonst buurvrouw’
  Ligue 1

  Ligue 1-club meldt trots dat winger bijtekent, waarna die dezelfde avond nog wordt aangehou­den ‘nadat hij masturbeer­de voor woonst buurvrouw’

  Farid El Melali (22), een winger van Ligue 1-club SCO Angers, moet voor de rechter verschijnen voor exhibitionisme. Dat heeft het persagentschap AFP vernomen bij het parket. De Algerijnse international werd maandag om 22u50 in Angers aangehouden. Op verdenking van exhibitionisme werd de voetballer in voorlopige hechtenis geplaatst. Gisteren werd hij in de namiddag vrijgelaten.
 1. Meer kopzorgen voor boekhouders van PSG: stopzetten Ligue 1 nieuwe klap, terwijl akkoord met sterren over loonsverlaging uitblijft
  Ligue 1

  Meer kopzorgen voor boekhou­ders van PSG: stopzetten Ligue 1 nieuwe klap, terwijl akkoord met sterren over loonsverla­ging uitblijft

  Geen Ligue 1-voetbal meer dit seizoen. En dus ook een pak minder inkomsten voor de Franse clubs, Paris Saint-Germain op kop. Een klap, want de onderhandelingen over loonsverlaging zitten nog altijd muurvast in het Parc des Princes. Volgens L’Équipe houdt PSG rekening met een verlies van meer dan 215 miljoen euro. Het absolute worstcasescenario als echt alle inkomsten zouden wegvallen.
 2. Montpellier-middenvelder Junior Sambia niet langer in coma nadat hij ernstige symptomen van het coronavirus vertoonde
  Ligue 1

  Montpel­lier-middenvel­der Junior Sambia niet langer in coma nadat hij ernstige symptomen van het coronavi­rus vertoonde

  Geruststellend nieuws uit Frankrijk. Montpellier-middenvelder Junior Sambia (23) is uit z’n kunstmatige coma gehaald. De Fransman werd eerder deze week opgenomen op de intensieve zorg met ernstige symptomen van het coronavirus en moest zelfs in een kunstmatige coma. Hij werd ook aan de beademing gelegd, maar ondertussen zou hij opnieuw zelfstandig kunnen ademen.