Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

#Zorgvoorlicht: een stevige portie inspiratie om thuis een lichtpuntje te creëren in deze donkere tijden

In deze donkere tijden kan elk van ons een lichtpuntje zijn voor een ander. Daarom startten HLN en VTM NIEUWS de actie #Zorgvoorlicht, in de hoop dat elke avond tussen 18u en 22u achter elk raam, in elke tuin of op elk terras in Vlaanderen een lichtje te zien zal zijn. Als een teken van hoop en verbondenheid, voor de zorg en voor elkaar. Meedoen? We verzamelen een portie inspiratie – en leuke lampjes – om dat lichtpuntje snel en op een leuke manier vorm te geven. 

2 reacties

 • Daniel Collier

  2 jaar geleden
  Allemaal goed voor het milieu en portemonnee.
 • bernard vermeulen

  2 jaar geleden
  Allemaal goed, maar een vrolijker tv aanbod zonder reclame zou veel meer effect hebben op de geestelijke gezondheid van de mensen, een film met meer reclame dan film maakt je avond minder leuk, tip voor VTM maak 1 reclameblok tussen de programma's in plaats van voortdurend te onderbreken ;Nostalgie naar de reclame blokken in de nl tv voor vtm nog bestond, doe dit aub in de coronatijden, we zullen heus niet minder kopen beloofd.
 1. We vieren vandaag midzomer, waarom is deze dag zo magisch? Theoloog: “Shakespeare zit er voor iets tussen”

  We vieren vandaag midzomer, waarom is deze dag zo magisch? Theoloog: “Shakespea­re zit er voor iets tussen”

  Overal ter wereld wordt vandaag midzomer gevierd. Een feest dat ons terugbrengt naar de cultuur van de Kelten en Germanen. Althans, dat denken we. Theoloog Hans Geybels legt uit waar midzomerfeesten vandaan komen, wat Shakespeare ermee te maken heeft en waarom het nog altijd zo’n magische gebeurtenis is. “Wil je echtgenoot doorheen het jaar niet met je vrijen? Leg dan op midzomernacht een notenblad in zijn schoen.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.