Sfeerbeeld van een prairietuin. Kleur is verzekerd tot in november.
Volledig scherm
PREMIUM
Sfeerbeeld van een prairietuin. Kleur is verzekerd tot in november. © Laurence Machiels

Zo leg je een prairietuin aan: weinig onderhoud nodig en ijzersterke planten

Met hun op en top natuurlijke sfeer, ijzersterke planten, beperkte onderhoud en kleur tot november worden prairietuinen weleens de tuinen van de toekomst genoemd. Dat je er zelden moet wieden, de planten geen extra water nodig hebben en je aan één opruimbeurt in de lente voldoende hebt, zijn alleen maar pluspunten. De herfst is een ideaal moment om zo’n prairietuin aan te leggen. Tuinexperte Laurence Machiels toont hoe je eraan begint. Alle adviezen over je tuin en onderhoud lees je in ons dossier.

3 reacties

 • van heyste arnold

  3 jaar geleden
  ik vindt het mooi,waar koop je dat assortiment?en wanneer te zaaien? Arnold Van Heyste Oostende
 • Thomas van Eijndhoven

  3 jaar geleden
  Ge kunt ook alles afboorden met buxus en al het natuurlijke leven in u tuin kapot spuiten omdat er wat rupsen op zitten. Ik heb al jaren zo een borders en mijn tuin zit eindelijk terug vol leven en ik moet mijn rozen niet behandelen tegen luizen, heb geen last van muggen, vliegen of wespen. En mijn gazon is ook mooi afgeboord en tuin staat er ook piekfijn bij alleen met veel minder werk.
 • guilbert vannimmen

  3 jaar geleden
  Trekt wel op niets, net onkruid
 1. Naomi Watts lanceert lijn met producten voor de menopauze: “Iedereen ervaart het anders. Ik voelde me alleen”

  Naomi Watts lanceert lijn met producten voor de menopauze: “Iedereen ervaart het anders. Ik voelde me alleen”

  Naomi Watts (54) zet een knap staaltje acteerwerk neer in de Netflix-hit ‘The Watcher’, maar de actrice heeft duidelijk nog grotere aspiraties. Ze lanceerde een lijn met verzorgingsproducten genaamd Stripes, specifiek voor vrouwen in de menopauze. Ik hoor je al denken: wéér een celebrity met een eigen beautymerk. Maar eerlijk? De intenties achter Stripes lijken oprecht, zeker omdat Watts zelf vroegtijdig in de overgang belandde. “Niemand heeft het over de menopauze op een leuke, sexy of positieve manier.”
 2. HOROSCOOP. Kort lontje voor Ram en sleur in de relatie voor Schorpioen: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Kort lontje voor Ram en sleur in de relatie voor Schorpioen: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Planeten Mars en Uranus liggen dwars, Maagd, waardoor een virus of infectie op de loer ligt.”
 3. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 1. Zangeres Pauline Slangen (20) van ‘Regi Academy’ over liefde, illegale ID’s en dronken zijn. “Ik ben een halve vent”

  Zangeres Pauline Slangen (20) van ‘Regi Academy’ over liefde, illegale ID’s en dronken zijn. “Ik ben een halve vent”

  Zangeres Pauline Slangen (20) won het vorige seizoen van ‘Regi Academy’ op VTM 2 en ook haar eerste single zonder Regi ‘Uit Mijn Hoofd’ scheert hoge toppen. Daar drinkt ze al eens een paar shotjes limoncello op, geeft ze toe wanneer ze onze stoute vragen beantwoordt. Of ze beloont zichzelf met een andere guilty pleasure. “Ik ben shopverslaafd. Per maand bezoek ik zeker zeven keer een winkel om iets te kopen.”