Instagram @conversee - Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Instagram @conversee - Getty Images

Wordt de regenboogvlag misbruikt door grote bedrijven? “Ze verdienen er naar schatting 917 miljard dollar mee”

Vandaag begint de Antwerp Pride, met de Parade zaterdag als hoogtepunt. Dat belooft veel regenboogvlaggen in het straatbeeld, en ook in de winkelrekken zien we die steeds vaker. Nobel van die bedrijven ... of een slinkse marketingtruc? Senne Misplon van Wel Jong Niet Hetero, Eef Heylighen van Çavaria en LGBTQIA+-activiste Fleur Pierets leggen uit hoe je ‘rainbow washing’ herkent. “Bedrijven die ons willen steunen, moeten vandaag méér doen dan veertig jaar geleden.”

 1. 1 op de 4 LGBTQ+-personen krijgt te maken met fysiek geweld: “Een verontrustend cijfer”

  1 op de 4 LG­BTQ+-personen krijgt te maken met fysiek geweld: “Een verontrus­tend cijfer”

  Woensdag start de Antwerp Pride, een groot feest dat nog tot zondag duurt om de LGBTQ+-gemeenschap te vieren. Maar wat betreft aanvaarding van holebi’s en transgender personen is er nog heel wat werk aan de winkel: dat blijkt uit een enquête die Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws organiseerden bij 1.000 Vlamingen over de houding tegenover personen uit de LGBTQ+-gemeenschap (holebi’s, trans personen, queer mensen en anderen). We hebben het bijvoorbeeld moeilijker met twee mannen die hand in hand over straat lopen dan twee vrouwen, en geweld tegenover holebi’s is nog steeds schering en inslag.
 2. Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt

  Het visitekaartje van elke pride is uiteraard de parade en dat is in Antwerpen niet anders. Toch zet Antwerp Pride voor deze jubileumeditie meer dan ooit in op een erg breed geprogrammeerd, meerdaags zomerfestival. Er valt de komende dagen dus veel meer te beleven dan enkel de kleurrijke stoet en het United Love Festival op de Zuiderkaaien dat daar op volgt. Ontdek hier acht tips voor een geslaagde Antwerp Pride 2022.
 1. Belgische begrafenisonderneemster (29) haalt miljoenen views: "Ik ben er zeker van dat er iéts is na de dood"

  Belgische begrafenis­on­der­neem­ster (29) haalt miljoenen views: "Ik ben er zeker van dat er iéts is na de dood"

  Rond het beroep van een begrafenisondernemer hangt een schim van mysterie. Maar daar brengt de Brusselse Chelsea (29) verandering in. Op haar sociale media deelt ze filmpjes waarin ze laat zien wat de job inhoudt en wat er gebeurt met de doden voor ze begraven worden. Dat levert miljoenen likes en een horde aan internationale fans op. “Ik hoor vaak: ‘Jij bent zo gelukkig voor iemand die begrafenisondernemer is.’ Dan zeg ik: ‘Maar natuurlijk, ik hou van mijn leven.’”
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.