Ferm Living / IKEA / Zara Home
Volledig scherm
© Ferm Living / IKEA / Zara Home

We mogen dan wel besparen op verwarming, maar niét op ons interieur: 8 trends waarvoor de Vlaming valt

We willen het deze winter warm en extreem gezellig hebben thuis, liefst zonder de kachel daarvoor aan te moeten steken. De interieurgoden aanhoorden die gebeden. En ook voor wie klein woont, van prints houdt, minimalisme verkiest of meer wellness in huis wil, hebben ze dit najaar moois in petto. Onze interieurspecialist Bjorn Cocquyt spotte acht grote trends voor thuis.

 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. “Hier waak ik (over je energieverbruik).” De tochthond is terug, maar zo kan je het ook creatiever aanpakken

  “Hier waak ik (over je energiever­bruik).” De tochthond is terug, maar zo kan je het ook creatiever aanpakken

  De aanslepende energiecrisis dwingt ons massaal tot creatieve oplossingen, die liefst geen nog groter gat in ons budget bijten. We rukken verwarmingsventilatoren aan, plaatsen radiatorfolie, shoppen thermisch ondergoed en … jawel, zelfs oma’s oude tochthond maakt zijn comeback in ons interieur. Al dan niet in een hip nieuw jasje. Ook eentje nodig? We geven enkele tips om een kwaliteitsvol exemplaar uit te kiezen.
 3. Dimitri De Vocht, oprichter van designmerk Furnified, toont zijn villa: “Morsen op de lavabo’s van marmer mag”
  PREMIUM

  Dimitri De Vocht, oprichter van designmerk Furnified, toont zijn villa: “Morsen op de lavabo’s van marmer mag”

  Dimitri De Vocht (42) en Leen Ceulemans (43) werken allebei voor het geliefde Belgische designmerk Furnified, dat Dimitri oprichtte. Ze vonden een intrigerende jarenzeventigvilla van meer dan 400 m² groot die metéén hun hart stal, en richtten het vernieuwde interieur ervan zorgvuldig in. Níét alleen met spullen van Furnified. “Je kan de woning beschouwen als een klein kunstwerk. Er kropen zoveel uren in dat het nu onbetaalbaar zou zijn om het te laten bouwen.”