Rechts: Iphy Dubois.
Volledig scherm
Rechts: Iphy Dubois. © Getty Images / Irmy Coeckelbergs

Vergeet rosé. Oranje wijn is het populairste drankje van de zomer. “Veel kruidiger en voller van smaak”

Het wordt snikheet de komende dagen, en dan snakken we allemaal naar een lekker verkoelend drankje. Een glaasje rosé was jarenlang de favoriet, maar een geduchte concurrent treedt aan. Steeds meer mensen toosten met orange wine. Sommelier Iphy Dubois vertelt waar de immense populariteit vandaan komt en hoe deze bijzondere wijn smaakt. “Het katerige gevoel kan zelfs iets minder zijn.”

  1. Wat is natuurwijn precies en waarin verschilt die van gewone wijn? “Laat je niet misleiden door de troebele kleur, de smaak is dat allesbehalve”
    PREMIUM

    Wat is natuurwijn precies en waarin verschilt die van gewone wijn? “Laat je niet misleiden door de troebele kleur, de smaak is dat allesbehal­ve”

    Van een uitzondering tot een vaste plek op de kaart: de afgelopen jaren won natuurwijn aan populariteit. “Een van de hypes daarbinnen is orange wine”, vertelt sommelier Iphy Dubois van Bar Brut. Nog zo een wijntrend die vorig jaar plots opdook. Wat maakt natuurwijn in al haar vormen dan zo’n succes en waarin verschilt het van een ‘gewoon’ glas wijn? Samen met Inge Dreezen van natuurwijnbar Circus zet Iphy alles op een rijtje wat je moet weten over een glaasje natuur.