rr
Volledig scherm
© rr

Van yoga aan de muur tot slapen in een geluiddichte glazen kubus: 5 tips voor een actief topweekend

Het weekend staat weer voor de deur! Nog geen plannen? Geen nood, er is weer voldoende te beleven in ons Belgenland. Laat je betoveren door de natuur op de Hamamelisfeesten in Kalmthout of zoek de rust op in de glazen Mechelse stiltekubus. Wie liever wat meer actie in zijn dagplanning steekt, kan zich eens wagen aan Wall Yoga. Kortom, vervelen zal je je zeker niet.

 1. Valsspeler of sympathieke verliezer: welk type gezelschapsspelspeler ben jij? “Volwassenen moeten dringend weer leren spelen”
  PREMIUM

  Valsspeler of sympathie­ke verliezer: welk type gezel­schaps­spel­spe­ler ben jij? “Volwasse­nen moeten dringend weer leren spelen”

  De krokusvakantie komt eraan, in veel families synoniem voor gezelschapsspelletjestijd. Maar zoals we allemaal weten, kan een bordspel spelen soms ook zeer frustrerend zijn. Kan jij niet zo goed tegen je verlies, of word je er net gek van dat anderen dit niet kunnen? Welk type spelers zijn er zoal en wat betekent dit voor de groep? We vragen het aan professor Mark Van Achter (KU Leuven) – financieel econoom én een ervaren spelletjesspeler. “Ik zie spellen als een vorm van therapie en sociale training.”
 2. Hoe je met geuren in huis je humeur bepaalt. “Citrus houdt je alert, eucalyptus helpt je te focussen”

  Hoe je met geuren in huis je humeur bepaalt. “Citrus houdt je alert, eucalyptus helpt je te focussen”

  De juiste geur kan je humeur of mentale ingesteldheid een boost geven. ‘Smellness’ heet die trend, een samentrekking van ‘smell’ (geur) en ‘wellness’. Zo werkt vanille uitnodigend en stimuleert de geur van gras de productiviteit. Beautyredactrice Sophie vertelt hoe je in elke kamer van het huis, van hal tot woonkamer en thuiskantoor, met de juiste geur de juiste vibe creëert.