RV/Mie De Backer
Volledig scherm
© RV/Mie De Backer

UITGETEST. Fietsen langs het water: vijf routes om op twee wielen te ontdekken

Helemaal klaar met wandelen? Gun je wandelschoenen even rust en trek eropuit met de fiets (als het weer meezit, tenminste). Een paar van onze redactrices testten voor jou prachtige routes in Vlaanderen. In de hoofdrol: de Schelde, de Maas, de Noordzee, de Durme, de Dijle en de Nete. “De langsvliegende watervogels, het rustieke landschap en de knoestige bomen brengen je meteen tot rust.” 

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. We vieren vandaag midzomer, waarom is deze dag zo magisch? Theoloog: “Shakespeare zit er voor iets tussen”

  We vieren vandaag midzomer, waarom is deze dag zo magisch? Theoloog: “Shakespea­re zit er voor iets tussen”

  Overal ter wereld wordt vandaag midzomer gevierd. Een feest dat ons terugbrengt naar de cultuur van de Kelten en Germanen. Althans, dat denken we. Theoloog Hans Geybels legt uit waar midzomerfeesten vandaan komen, wat Shakespeare ermee te maken heeft en waarom het nog altijd zo’n magische gebeurtenis is. “Wil je echtgenoot doorheen het jaar niet met je vrijen? Leg dan op midzomernacht een notenblad in zijn schoen.”