Steven Richardson
Volledig scherm
PREMIUM
© Steven Richardson

Tijd om je grasmat een lenteboost te geven: "Laat de meststoffen, verwen je gazon met een portie compost”

Met de eerste lentewarmte en regen veert je gazon helemaal op. Tijd voor actie! Zaai kale plekken en molshopen weer in, verwen je gazon met compost, haal de grasmaaier van stal en zet de kantjes scherp. En vooral: accepteer dat onze gazons hoger en bloemrijker worden. Onze tuinexpert Laurence Machiels adviseert:  “Het wordt wennen, maar het is niet anders: een perfect gazon oogt niet langer egaal groen, maar net gevarieerd, met bloemen.” Lees alle andere tips in ‘Mijn Thuisblijfgids

 1. Meer groen in huis? Deze plant past perfect bij jou (en je levensstijl)
  PREMIUM

  Meer groen in huis? Deze plant past perfect bij jou (en je levens­stijl)

  Eén eenzame cactus op de vensterbank volstaat niet langer. Tegenwoordig is het hip om je woonkamer vol te stouwen met kamerplanten. Droom jij ook van een urban jungle, maar heb je geen groene vingers? Dan komen de tips van Summer Rayne Oakes - auteur en eigenares van wel duizend kamerplanten - goed van pas. Zij legt uit hoe je de plant vindt die perfect bij je past. Meer advies over groen in huis en tuin vind je in ons tuindossier.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 3. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 1. COLUMN. Jeroen krijgt een Instagramverzoek waarvan zijn hart een sprong maakt. “We verklaarden elkaar de liefde”

  COLUMN. Jeroen krijgt een Instagram­ver­zoek waarvan zijn hart een sprong maakt. “We verklaar­den elkaar de liefde”

  Hebben we allemaal een persoon die ons week in de benen maakt als we aan hen terugdenken? Jeroen in elk geval wel. Hij blikt terug op zijn oude én eerste liefde: Els. Ze schreven brieven naar elkaar, hij fluisterde ’s nachts in zijn bed lieve woordjes gericht aan de prima ballerina en af en toe ontmoeten ze elkaar in het echt. Maar Els leeft ondertussen een ander leven, ziet Jeroen op haar Instagram. Wat dat met hem doet? “Els, ach Els. Kom hier dat ik je innig maar erg zedig omhels.”
 2. Binnenkijken: het lijkt een historisch kasteel, maar is een nieuwbouw. “De keuken is extra gezellig dankzij de haard”

  Binnenkij­ken: het lijkt een historisch kasteel, maar is een nieuwbouw. “De keuken is extra gezellig dankzij de haard”

  Twaalf jaar al bouwen antiquair Brenda Thijssen en haar man Kurt eigenhandig aan hun riante woning met kasteelallures. Riant is geen overdrijving met drie verdiepingen van elk 250 vierkante meter. De authentieke materialen en antieke – maar geen klassieke - meubels zorgen vooral voor een bijzondere uitstraling. Al zit ‘t hem ook in de details. “Deze decoratieve paneeltjes van een rommelmarkt in Frankrijk brachten me op het idee om het bad in een nis te plaatsen.”