Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Sparen zonder dat je het voelt: deze tip levert je op een jaar ruim 600 euro op

We zouden allemaal wel wat meer op onze spaarrekening willen hebben staan. Het probleem is dat dat betekent dat we het door het jaar wat zuiniger aan moeten doen. Maar wat als er nu een manier bestaat om een behoorlijk bedrag bij elkaar te krijgen zonder dat je het echt voelt? Ja, echt.

16 reacties

 • censor

  5 jaar geleden
  je kan maar 'uitgeven" aan wat je verdient. ander systeem : 1 ste dag 1eurocent,volgende dag 2 eurocent derde dag: 2tot de tweede eurocent of 4 cent, volgende dag 4 cent in het kwadraat is 16 cent...20 dagen verder kan je 10 huizen kopen.....
 • Herman Hermans

  5 jaar geleden
  En wat kun je doen met dat spaargeld na een jaar? Uw autoverzekering voor een klein wagen betalen als je nog nooit iets hebt voorgehad! 600 euro,is niets meer waard maar je moet er lang voor sparen eer je het hebt! België is renteduur geworden.
 • Charel De Kromhe

  5 jaar geleden
  Ik doe dit met briefjes.
 • Tim Claes

  5 jaar geleden
  Met de belachelijk lage intrest op de spaarboekjes, voel je inderdaad niet meer dat je spaart. Je voelt wel dat je geld verliest, en dat niet alleen omdat de opbrengst lager ligt dan de jaarlijkse kosten die sommige banken durven aanrekenen.
 • Roger Geens

  5 jaar geleden
  Laat mensen toch zelf bepalen wat ze met hun geld willen doen ,je moet geen koper muntjes bijhouden ,je moet alleen zien wat je niet of wel nodig hebt .
 1. HOROSCOOP. Een echte liefdesweek voor Steenbok en stress voor Stier: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Een echte liefdes­week voor Steenbok en stress voor Stier: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Een uitstekende week om iets te doen met je lief, collega's of vrienden voor Ram, Tweelingen en Maagd.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. Acteur Herman Verbruggen (60) over zijn eerste keer. “Ik heb er 8 jaar op gewacht, je had erbij moeten zijn”
  PREMIUM

  Acteur Herman Verbruggen (60) over zijn eerste keer. “Ik heb er 8 jaar op gewacht, je had erbij moeten zijn”

  We zagen hem recent als Skiwi in ‘The Masked Singer’ maar kennen Herman Verbruggen (60) het best als Markske uit ‘F.C. De Kampioenen’. Een rol die hem willens nillens blijft achtervolgen, zelfs tot in de supermarkt, zegt hij eerlijk in onze rubriek waarin we BV’s stoute vragen stellen. En hij heeft nog meer geheimen te vertellen. “Een pak Cécémel in mijn winkelkar? Het is alsof ik een kalasjnikov koop.”