Het surfkamp in Moliets-et-Maâ/Sieglinde.
Volledig scherm
PREMIUM
Het surfkamp in Moliets-et-Maâ/Sieglinde. © Lieselore Goossenaerts/Sieglinde Goossenaerts

Sieglinde (26) fietst solo naar Zuid-Frankrijk voor een prikje: “10 euro per nacht, 250 euro voor 8 dagen eten”

Soloreizen schrikt Sieglinde (26) niet af: over enkele dagen vertrekt ze met de koersfiets naar het Franse Moliets-et-Maâ — een trip van maar liefst 1600 kilometer. Het kostenplaatje van zo’n fietsreis? Érg bescheiden. Sieglinde vertelt hoe ze de trip aanpakt, haar bagage meegezeuld krijgt op die tweewieler, de kosten binnen de perken houdt en haar veiligheid garandeert. “Op de Flixbus mag je fiets helemaal gratis mee.” 

 1. Nemen virtuele influencers binnenkort de markt over? “Ze verouderen niet, dus je moet nooit iemand jonger zoeken”

  Nemen virtuele influen­cers binnenkort de markt over? “Ze verouderen niet, dus je moet nooit iemand jonger zoeken”

  Influencers vervullen al verschillende jaren de functie van de traditionele reclamespotjes. Maar kende je virtuele influencers al? In eerste instantie lijken ze niet veel te verschillen van de traditionele influencers, op één punt na: ze bestaan niet echt. Toch kiezen steeds meer ondernemingen voor zo’n digitale vertegenwoordiger. Sara Pabian, professor in de Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg en Antwerpen, legt uit wat de voor- en nadelen zijn. “Bedrijven kunnen een op maat gemaakt personage ontwikkelen dat het merk naar hun normen vertegenwoordigt.” Zijn virtuele influencers de toekomst?
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 3. Nikolas en Ellen gaan op fietsvakantie met hun kinderen: “Slechts 15 euro per maand voor een gehuurde kinderfiets”
  PREMIUM

  Nikolas en Ellen gaan op fietsvakan­tie met hun kinderen: “Slechts 15 euro per maand voor een gehuurde kinder­fiets”

  Nikolas Sterck (34) en Ellen Dictus (44) en hun kinderen Jules (7) en Arthur (9) gaan al drie jaar na elkaar op fietsvakantie naar Nederland en Zweden. Overnachten doen ze op campings voor gemiddeld 30 euro per nacht. Economisch én ecologisch reizen maakt deel uit van hun levensfilosofie. “Zet de broertjes samen op de achterbank van de auto en het is gegarandeerd ruzie. Maar op een fiets komen ze altijd direct tot rust.”