thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Poëzie saai en oubollig? Deze 7 hippe jonge dichters bewijzen het tegendeel

Vandaag is het Gedichtendag, wat mogelijk pijnlijke flashbacks oproept aan toen je voor een vol klaslokaal Guido Gezelle moest citeren voor een toets Nederlands. Een haat-liefdeverhouding met 'saaie' literatuur en gedichten? Wij laten die met plezier naar de liefdevolle kant overhellen. Want dichten kan ook hip zijn, bewijzen deze zeven jonge talenten die poëzie van hun stoffig jasje ontdoen. 

0 reacties

 1. Steeds meer mama’s schamen zich op sociale media niet meer voor hun rommelige huis: “Ik ben een ‘hot mess mom’”

  Steeds meer mama’s schamen zich op sociale media niet meer voor hun rommelige huis: “Ik ben een ‘hot mess mom’”

  Speelgoed over de hele vloer, vuile borden in de keuken, vlekken op de sofa. Op sociale media tonen steeds meer ‘non aesthetic moms’ of ‘niet perfecte mama’s’ dat een rommelig huishouden best oké is en niet iedereen ‘Instagram perfect’ kan leven. “Net als veel mama’s ging ik gebukt onder de mentale last. Ik kon niet meer ontspannen, tenzij alles proper en geordend was.”
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. “Dit was het lelijkste huis van Berchem.” Architect Anouk Taeymans renoveerde een rijwoning uit de jaren 50

  “Dit was het lelijkste huis van Berchem.” Architect Anouk Taeymans renoveerde een rijwoning uit de jaren 50

  ‘Greige’, een mix van grijs en beige, is een grote trendkleur. En Anouk Taeymans is grote fan. De architecte pakte een rijwoning uit de jaren 50 onder handen en toont hoe je met verschillende grijstinten een serene sfeer creëert, zonder er een saaie boel van te maken. “Het huis stond een hele poos te koop toen wij een kijkje kwamen nemen. Zelfs ík twijfelde of er iets van te maken viel.”
 2. HOROSCOOP. Een echte liefdesweek voor Steenbok en stress voor Stier: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Een echte liefdes­week voor Steenbok en stress voor Stier: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Een uitstekende week om iets te doen met je lief, collega's of vrienden voor Ram, Tweelingen en Maagd.”
 3. HOROSCOOP. Onverwachts extraatje voor Kreeft een carrièreboost voor Stier: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Onver­wachts extraatje voor Kreeft een carrière­boost voor Stier: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Planeet Uranus ligt dwars en dat zorgt voor onverwachte woordenwisselingen of ruzies, Leeuw.”