Kate Middleton in een outfit, volledig magenta.
Volledig scherm
Kate Middleton in een outfit, volledig magenta. © Getty Images

Pantone onthult dé kleur voor 2023: “Assertief maar niet agressief”

Het wereldberoemde kleureninstituut Pantone voorspelt zoals elk jaar de kleur die de komende maanden óveral belooft te zijn. Het gaat om een felle tint die niet alleen bij de toekomstige trends, maar ook bij onze hoogtechnologische tijdgeest zou passen.

 1. Wil je evenveel charisma hebben als Kate Middleton? Expert geeft tips: “Hou je hoofd schuin tijdens een gesprek”
  PREMIUM

  Wil je evenveel charisma hebben als Kate Middleton? Expert geeft tips: “Hou je hoofd schuin tijdens een ge­sprek”

  Michelle Obama heeft het, net als Meryl Streep of Kate Middleton: charisma. Als zij spreken, hangt de hele wereld aan hun lippen. Maar ook jíj kan een hele kamer op je hand krijgen. Je moet gewoon de juiste truken kennen, zoals je hoofd lichtjes schuin houden als je naar iemand luistert. Charisma-expert Luc Cipers verklapt zijn ultieme tips. “Obama-zijn kan je wel degelijk leren.”
 2. Oxford roept deze gekke term uit tot woord van 2022 en dat toont dat we het 'perfecte plaatje' ferm beu zijn

  Oxford roept deze gekke term uit tot woord van 2022 en dat toont dat we het 'perfecte plaatje' ferm beu zijn

  Niet ‘metaverse', maar ‘goblin mode’ werd door Oxford verkozen als woord van het jaar 2022. De term verwijst naar een toestand die we het best als volgt beschrijven: lekker lui zijn, series of films kijken met lekkere snacks en dat liefst in onze meest comfortabele pyjama. Maar er heerst ook enige controverse rond. “Het wordt vooral gebruikt door vrouwen. Dat impliceert dus dat mannen zich zo lui en slordig mogen gedragen als ze willen, zonder dat zij als goblins worden bestempeld.”
 3. Amerikaans tijdschrift beeldt sterren af als baby: “Hadids en Kendall Jenner zijn bekendste nepo babies.” Wat zijn dat?
  PREMIUM

  Amerikaans tijd­schrift beeldt sterren af als baby: “Hadids en Kendall Jenner zijn bekendste nepo babies.” Wat zijn dat?

  De laatste nieuwe cover van New York Magazine bracht heel Hollywood in rep en roer. Daarop zien we verschillende bekende koppen afgebeeld als baby’s. Een ludieke verwijzing naar het feit dat ze hun status - volgens velen - danken aan hun beroemde ouders. ‘Nepo babies’ worden zulke sterren ook wel eens genoemd. Een cultuursocioloog verklaart het fenomeen. “Ik zou nooit een model zijn geworden zonder mijn ouders.”
 1. Collectie met Pornhub en geliefd bij de Kardashians: wie is de nieuwe creative director van Ann Demeulemeester?

  Collectie met Pornhub en geliefd bij de Kardas­hians: wie is de nieuwe creative director van Ann Demeule­mees­ter?

  Misschien zegt zijn naam je niks, maar de Belg Ludovic de Saint Sernin (31) is al een héle tijd bezig met de internationale modeladder te beklimmen. Zijn gewaagde creaties werden gedragen door de grootste wereldsterren, van Kim Kardashian tot Dua Lipa, Rihanna en Hailey Bieber. Nu wordt hij teruggefloten voor een thuismatch: vandaag werd hij aangesteld als creative director van Ann Demeulemeester.
 2. Dit waren de allergrootste modetrends uit 2022, en ze werden telkens gestuurd door éénzelfde persoon

  Dit waren de allergroot­ste modetrends uit 2022, en ze werden telkens gestuurd door éénzelfde persoon

  Met jaarlijks meer dan 200 miljoen surfers weten ze maar al te goed wat er leeft en leefde, dus de modegoden bij Lyst hebben de allergrootste trends van 2022 voor ons in kaart gebracht. Wat waren de coolste merken en controversieelste trends? Welke items werden het meest gezocht en waren dus het moeilijkst te verkrijgen? Wij onthullen het hier. Spoiler: er was één persoon die met de denkbeeldige scepter zwaaide en álle trends stuurde.