Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/Westend61

Nooit nog paniek op zondagavond: dankzij deze rituelen kan jij de nakende werkweek de baas

Weinig mensen die het zullen tegenspreken: weekenden zijn doorgaans veel te kort. En al zeker wanneer je op zondagavond geveld wordt door een mini-paniekaanvalletje. Vraag jij je op het einde van elke week af hoe je de komende vijf dagen de baas zal kunnen? Met deze zondagse rituelen bouw je broodnodige rust in je leven in. 

 1. Nikita (28) toont haar beachbody: “Mensen zeggen dat ik een schattig gezichtje heb”

  Nikita (28) toont haar beachbody: “Mensen zeggen dat ik een schattig gezichtje heb”

  Tijdens de zomer kom je weleens een stappenplan tegen voor de perfecte bikinibody. Stap één: doe zwemkleding aan. Stap twee: je hebt een bikinibody. That’s it. Om die boodschap in de verf te zetten, poseert Nikita (28) in badkleding. Na het bedrog van haar ex verloor ze meer dan tien kilo en vond ze het moeilijk om haar lichaam graag te zien. Ze vertelt hoe ze dat stap voor stap te boven kwam. “Ik heb een haat-liefdeverhouding met mijn buik.”
 2. Eva, Lies, Capucine en Bart vallen in slaap op het werk, net als vele andere Belgen. “Een nappuccino werkt het best”, zegt expert
  PREMIUM

  Eva, Lies, Capucine en Bart vallen in slaap op het werk, net als vele andere Belgen. “Een nappuccino werkt het best”, zegt expert

  “Eén keer was ik zo moe dat ik in slaap viel in een kinderbedje op onze crèche.” Indommelen op het werk, het overkomt de beste. Zoals Eva, Lies, Capucine en Bart. En ze zijn niet alleen: 15 procent van de Belgen vecht weleens tegen slaap tijdens de kantooruren. Dat toont een nieuwe studie. Op World Sleep Day vertelt professor Johan Verbraecken (UZA) hoe je het best kunt powernappen. Hoog tijd om het middagdutje uit de taboesfeer te halen.
 1. Zo pikken Vlamingen hun sociale leven weer op volgens de satirische Sara Leemans: “Eindelijk uitpakken met die zelfgemaakte Ottolenghi hapjes”

  Zo pikken Vlamingen hun sociale leven weer op volgens de satirische Sara Leemans: “Eindelijk uitpakken met die zelfgemaak­te Ottolenghi hapjes”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Het thema deze keer: de typische manier waarop Vlamingen het begin van de zomer inzetten, de één al met wat meer tegenzin dan de ander.