Twee voorbeelden van Fins Design
Volledig scherm
Twee voorbeelden van Fins Design © Finnish Design Shop I Instagram @iittala

Net zo ‘hot’ als hun sauna’s: Fins design is booming business. “Ruwe looks en rudimentaire vormen”

Finland haalt deze dagen vaak het nieuws, met hun mogelijke NAVO-lidmaatschap. Ook in interieurmiddens laat het Scandinavische land steeds vaker van zich horen. Fins design is bijna zo hot als de sauna’s waar ze zo verzot op zijn. De natuur is een eeuwige inspiratiebron, hout het geliefkoosde materiaal. Hou je klaar voor de Finse designwave!

 1. Noords minimalisme en Aziatische warmte: Japandi is de grote interieurtrend voor 2021
  PREMIUM

  Noords minimalis­me en Aziatische warmte: Japandi is de grote interieur­trend voor 2021

  Scandinavië en Japan liggen duizenden kilometers van elkaar, en toch vormen de twee een perfecte match. Zeker als het op ons interieur aankomt. Voeg ze samen en je krijgt Japandi, de combinatie van het Noordse minimalisme met de Aziatische warmte en rustieke elegantie. Ofwel: het beste van de twee werelden. Interieurarchitect Bart Appeltans - bekend van ‘Blind Gekocht’ - vertelt waarom deze decotrend bezig is aan een opmars en hoe je hem zelf in huis haalt. “We willen weg van de cleane, steriel witte interieurs. Het mag allemaal wat warmer.”
 2. Van hangmathanger tot trotse tuinier: studie onthult 5 types tuiniers. Welke ben jij?

  Van hangmathan­ger tot trotse tuinier: studie onthult 5 types tuiniers. Welke ben jij?

  Of je nu graag vrienden uitnodigt voor een tuinfeestje of wil dat de buurvrouw even een complimentje strooit over jouw prachtige bloemenweide: de Vlaming wil erkenning voor zijn grasperk. Meer dan ooit. Een studie aan de HOGENT heeft zelfs aangetoond dat er niet één type tuinier bestaat, maar vijf. En allemaal hebben ze natuurlijk een ding gemeen: hun tuin. Al is die voor de een wel heiliger dan voor de ander. Welk type ben jij?