Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rachel Claire via Pexels

Mooi weer dit weekend! Super-de-luxe picknicken en 6 andere tips om er het beste van te maken

Een drukke werkweek achter de rug? Je bent niet alleen. Gelukkig schijnt het zonnetje de komende dagen, en dat geeft naast vitamine D ook bakken energie. Profiteer ervan en boek een diner in een serre, organiseer een picknick of zet de tuinmeubels buiten. Rust je liever uit onder een dekentje? Ook dan is er genoeg kijk- en leesplezier om heerlijk te ontspannen.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Van ‘bucketlistreis’ tot ‘ecotrippen’: zo reizen we in 2022. “Voor 45 euro per nacht slaap je in de Malediven”

  Van ‘bucket­list­reis’ tot ‘ecotrippen’: zo reizen we in 2022. “Voor 45 euro per nacht slaap je in de Malediven”

  Na twee moeilijke jaren beginnen we weer te dromen over ‘normale’ vakanties. Maar wat is normaal anno 2022? Waar trekken we dit jaar naartoe? Trendanalist Herman Konings definieert de zes grote reistrends waar we ons aan mogen verwachten, en drie gehypete bestemmingen. Alles kan, het geld moet rollen en het genot is onbetaalbaar. “De impact van COVID-19 op ons reisgedrag is enorm.”
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Valsspeler of sympathieke verliezer: welk type gezelschapsspelspeler ben jij? “Volwassenen moeten dringend weer leren spelen”
  PREMIUM

  Valsspeler of sympathie­ke verliezer: welk type gezel­schaps­spel­spe­ler ben jij? “Volwasse­nen moeten dringend weer leren spelen”

  De krokusvakantie komt eraan, in veel families synoniem voor gezelschapsspelletjestijd. Maar zoals we allemaal weten, kan een bordspel spelen soms ook zeer frustrerend zijn. Kan jij niet zo goed tegen je verlies, of word je er net gek van dat anderen dit niet kunnen? Welk type spelers zijn er zoal en wat betekent dit voor de groep? We vragen het aan professor Mark Van Achter (KU Leuven) – financieel econoom én een ervaren spelletjesspeler. “Ik zie spellen als een vorm van therapie en sociale training.”