Schoonmaak.
Volledig scherm
Schoonmaak. © iStock

Met deze snelle schoonmaaktips geniet je langer van je zondag

In de week heb je er waarschijnlijk geen tijd voor, dus gebruik je je enige twee vrije dagen maar om je woning schoon te maken. Zonde als het van ons afhangt en dus gingen we op zoek naar trucjes om dat vervelende karweitje veel sneller op te knappen. Kan je des te sneller terug genieten van je luie zondag.

5 reacties

 • Tina Colpaert

  4 jaar geleden
  ik kuis nooit op zondag dan is rust en genieten belangrijk om de maandag fit terug naar het werk te kunnen!
 • censor

  4 jaar geleden
  En als je de maandag opruimt heb je de hele zondag.....tip 2
 • Mia Verhulst

  4 jaar geleden
  Tja, om een huishouden te doen is dan ook inzicht nodig, iets dat niet iedereen heeft. Dat is ook de reden waarom niet iedereen een (goede) huishoudhulp kan zijn. Er wordt vaak gezegd “het is maar kuisen”, maar dat is het niet!
 • Jacky Vanderplas

  5 jaar geleden
  Doen wij al 65 jaar zo maar ja wat kennen die ouderlingen van "het huishouden doen"??
 • Annelies Verbesselt

  5 jaar geleden
  Voor Wie regelmatig schoonmaakt is dit logica..
 1. Naomi Watts lanceert lijn met producten voor de menopauze: “Iedereen ervaart het anders. Ik voelde me alleen”

  Naomi Watts lanceert lijn met producten voor de menopauze: “Iedereen ervaart het anders. Ik voelde me alleen”

  Naomi Watts (54) zet een knap staaltje acteerwerk neer in de Netflix-hit ‘The Watcher’, maar de actrice heeft duidelijk nog grotere aspiraties. Ze lanceerde een lijn met verzorgingsproducten genaamd Stripes, specifiek voor vrouwen in de menopauze. Ik hoor je al denken: wéér een celebrity met een eigen beautymerk. Maar eerlijk? De intenties achter Stripes lijken oprecht, zeker omdat Watts zelf vroegtijdig in de overgang belandde. “Niemand heeft het over de menopauze op een leuke, sexy of positieve manier.”
 2. Actrice Marieke Dilles over haar liefde voor het nachtleven. “Na de stoet dansten we tot 4 uur ’s ochtends”

  Actrice Marieke Dilles over haar liefde voor het nachtleven. “Na de stoet dansten we tot 4 uur ’s ochtends”

  Weekends zijn heilig. Dat is zeker het geval bij Marieke Dilles. De actrice uit ‘Thuis’ noemt zichzelf ‘nogal wispelturig en een slechte planner’. Gelukkig vindt ze routine door haar vrijdagavond vrij te houden, zodat ze een stapje in de wereld kan zetten. “Dan gaat mijn zoontje logeren bij de schoonouders, zodat mijn man en ik kunnen uitslapen.” En de andere dagen? Die mogen best chaotisch zijn: van wandelen in de Franse Ardennen tot naar de ‘ruilwinkel’ of naar de reuzenstoet.
 1. Dit is het ideale weekend van presentator Joris Brys: “Tot een kot in de nacht uitgaan heb ik nu wel gehad”

  Dit is het ideale weekend van presenta­tor Joris Brys: “Tot een kot in de nacht uitgaan heb ik nu wel gehad”

  Het ideale weekend van presentator Joris Brys (34)? Dat begint liefst al ‘s morgens vroeg. Mét koffie. In zijn bruisende stad vindt hij ‘rust in de onrust’, zoals hij dat zelf zo mooi zegt. Met veel vrienden, voldoende beweging en - uiteraard - muziek. “Een uurtje keihard sporten in de ochtend is zalig. Dan volgt de beloning: ik loop rechtstreeks naar de bakker voor pistolets.”
 2. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Vrouwen vallen massaal voor sexy 'boudoir fotografie'. “Ik ben al volboekt voor half 2023”

  Vrouwen vallen massaal voor sexy 'boudoir fotogra­fie'. “Ik ben al volboekt voor half 2023”

  Seksuologe Lotte Vanwezemael (30) heeft onlangs een opvallende foto geplaatst op Instagram - opvallend, want ze draagt enkel lingerie en een zijden kamerjas. Ze is niet alleen: steeds meer vrouwen laten zulke kwetsbare en sensuele foto’s van zichzelf maken. Het fenomeen heet boudoir fotografie en wordt alleen maar populairder. Twee fotografen leggen uit waarom mensen zich op deze manier blootgeven en hoe zo’n fotoshoot in zijn werk gaat.