Joyce en haar vriend in Canada, bij de Niagara Falls.
Volledig scherm
PREMIUM
Joyce en haar vriend in Canada, bij de Niagara Falls. © rv

Joyce maakt elk jaar 2 grote reizen en kent de tips en tricks om dat budgetproof te doen. “We betaalden maar 1.500 euro voor drie weken in China”

Reizen is duur. Tenzij je de technieken kent die fervente reizigers gebruiken om de kosten te drukken. Joyce (29) is zo’n vakantiekrak. Ze maakt elk jaar twee grote reizen en let er bewust op dat die lief zijn voor haar portefeuille. “Ik wil veel van het land kunnen zien zonder te veel in te boeten op comfort.” De grootste besparingen zitten ’m in de details, zegt ze. Alle slimme trucs die ze toepast deelt ze met ons in deze aflevering van NINA’s zomerreeks ‘De Vakantiekrak’. “Huur een auto niét in de terminal van de luchthaven. Dat bespaart je soms een paar honderd euro’s.”

 1. Yannick deed al tientallen citytrips en deelt de slimme manieren waarop hij die aanpakt: “Weinig mensen weten dat je de beste tips op Pinterest vindt”
  PREMIUM

  Yannick deed al tientallen citytrips en deelt de slimme manieren waarop hij die aanpakt: “Weinig mensen weten dat je de beste tips op Pinterest vindt”

  Citytrips komen in alle gedaantes en formules, en fulltime reisblogger Yannick Merckx (27) van @hetismerckx op Instagram heeft ze allemaal al gedaan. Van Londen tot Boedapest, in de zon en in de regen. Na zeven jaar heeft hij genoeg slimme strategieën en trucjes ontwikkeld om van elk stadsbezoek een vlotte, gevarieerde en onvergetelijke minireis te maken. In deze aflevering van NINA's zomerreeks ‘De Vakantiekrak’ deelt hij ze allemaal. “Naar Parijs namen we onze vouwfietsen mee op de Thalys, gratis. Zo bespaarden we daar héél veel op transport.”
 2. Is ‘pickleball’ het nieuwe padel? De snelst groeiende sport in Amerika is ook bij ons zeer populair

  Is ‘pickleball’ het nieuwe padel? De snelst groeiende sport in Amerika is ook bij ons zeer populair

  Dropshot! Bajada! Smash! Padel is veruit de populairste sport in Vlaanderen op dit moment. Maar een andere, zeer gelijkaardige, balsport zit de hype sinds kort op de hielen: pickleball. De mengeling van tennis, padel, pingpong en badminton is op dit moment de snelst groeiende sport in Amerika. En ook bij ons beginnen steeds meer sportievelingen te ‘pickelen’, vertelt Kassandra van Pickleball Belgium.
 3. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 1. HOROSCOOP. Carrièresucces voor Ram en ruzie voor Schorpioen: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Carrière­suc­ces voor Ram en ruzie voor Schorpioen: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Omdat planeet Pluto dwarsligt, heb je niet veel zin in diepgang, Weegschaal. Een onenightstand vind je meer dan voldoende.”
 2. Op vakantie met een stel onbekenden? Kathleen maakte al 20 groepsreizen en deelt haar tips en tricks. “Ik boek altijd zelf de vluchten”
  PREMIUM

  Op vakantie met een stel onbekenden? Kathleen maakte al 20 groepsrei­zen en deelt haar tips en tricks. “Ik boek altijd zelf de vluchten”

  Kathleen is een krak in reizen. Behalve Antartica zag ze elk continent, en alle zeven wereldwonderen. En ze ging al op zo’n twintig groepsreizen. De wereld verkennen met een stel onbekenden: ze weet als geen ander wat daar the good, the bad and the ugly van is. “Perfect als je een gevaarlijk land wil bezoeken, geen aanrader als je weinig geduld hebt.” In deze eerste aflevering van NINA’s zomerreeks ‘De Vakantiekrak’ deelt Kathleen alle tips en tricks en aan- en afraders voor wie op groepsreis wil. “Sommige bestemmingen doe je dankzij een groepsreis een pak goedkoper.”