thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Irritant: 2018 is net begonnen en je collega heeft z'n vakantie al geclaimd

Terwijl de een nog bezig is met het opzuigen van de naalden van de kerstboom, heeft de ander al (met vroegboekkorting) zijn vakantie geboekt. Hoe zorg je ervoor dat dit een beetje collegiaal gebeurt?

21 reacties

 • Danielle Duym

  5 jaar geleden
  Marc Buitink, met de beste wil van de wereld zie ik niet wat daar "natuurlijk" aan is. Wat wel "natuurlijk" is, is dat je opvang voorziet voor je kinderen tijdens de zomervakantie. Er zijn mogelijkheden genoeg maar je moet er op tijd bij zijn. Je kinderen gebruiken (misbruiken) om de beste vakantieperiodes in te palmen ten koste van je collega's is werkelijk beneden alles.
 • Mario Tersago

  5 jaar geleden
  Waarom hier drukte over maken? Eerst komt, eerst maalt.. Natuurlijk hebben mensen met kinderen voorrang tijdens de vakantieperiodes.
 • Nico Herbots

  5 jaar geleden
  Ik vat nog even samen: wees volwassen en overleg met mekaar. Het is niet omdat de zomervakantie 2 maanden duurt, dat ouders met jonge kinderen 2 maanden verlof krijgen en de lengte van de schoolvakanties wordt bepaald door de staat. Als je een bazige collega hebt die net altijd 'jouw' periode voor je neus opeist, dan moet het nogal lukken dat ie je frustraties hier gaat lezen. Bespreek het in godsnaam op je werk.
 • Danielle Duym

  5 jaar geleden
  Uit bepaalde commentaren leid ik af dat verlof automatisch gekoppeld wordt aan buitenland. Mag ik erop wijzen dat sommigen onder ons om verscheidene redenen niet naar het buitenland kunnen. Voor hen is het belangrijk vakantie te kunnen nemen in de zomer ongeacht of ze al dan niet kinderen hebben.
 • René Schoeters

  5 jaar geleden
  Natuurlijk hebben gezinnen met kinderen minder keuze en kunnen ze haast niet anders dan hun verlof tijdens de vakanties te nemen. Maar dit opeisen tegenover mensen die géén kinderen hebben gaat voor mij toch wat ver hoor! Misschien zijn er wel te véél schoolvakanties of duren deze, zoals in de zomer, té lang! Misschien één maand vakantie en de andere delen door 2.