Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

Hier scoor je in elke stad de lekkerste afhaalkoffie tijdens je wandeldate

Een wandeling is zo’n beetje het enige dat we met onze vrienden en familie nog kunnen doen. Het hoogtepunt van zo’n uitstapje? Samen een warme afhaalkoffie (of -thee, -chocomelk of noem maar op) drinken. We lijsten per grote stad de leukste bars op voor een bakje troost en/of zoete traktatie. Spoiler: je zal geen Starbucks in de lijst terugvinden, enkel (h)eerlijke, lokale adresjes.

 1. 
Het blijft een gek zicht, Vlamingen die wandelen met hun kat. “Maar Ramses geniet ervan.” Een dierenarts reageert

  Het blijft een gek zicht, Vlamingen die wandelen met hun kat. “Maar Ramses geniet ervan.” Een dierenarts reageert

  Wandelen is de activiteit bij uitstek om je humeur te boosten, zeker met je viervoeter aan je zijde. Maar dat hoeft niet altijd een hond te zijn. Ilya Ignoul (29) gaat wekelijks met zijn Bengaalse kat Ramses op pad. “Het ziet er misschien een beetje idioot uit, maar wij amuseren ons.” Dierenarts Joshua Dutré licht toe of wandelen met je kat wel een goed idee is. “Je kan ze niet zomaar in een harnas steken en mee naar buiten nemen.”
 2. Expert tipt de beste boeken om ‘s avonds bij weg te dromen: “Je gaat best richting novelle”

  Expert tipt de beste boeken om ‘s avonds bij weg te dromen: “Je gaat best richting novelle”

  In een wereld vol notificaties is het de simpelste manier om tot rust te komen. De voordelen ervan zijn wetenschappelijk bewezen en Bill Gates doet het, net als heel wat andere succesvolle mensen: lezen voor het slapengaan. Maar niet elk boek is even geschikt als onderdeel van je avondritueel. Steven Van Ammel van boekenwinkel Passa Porta vertelt met welke boeken je je dag het best afsluit, tipt enkele klassiekers en recente must-reads. “Van non-fictie kunnen je hersenen geprikkeld raken en dat wil je juist vermijden.”
 3. Iconisch Instagramrestaurant Sketch veilt haar geliefde roze stoelen

  Iconisch Instagram­res­tau­rant Sketch veilt haar geliefde roze stoelen

  Wie vaak door Instagram scrolt, zag het interieur van Londens restaurant Sketch vast al voorbijkomen. Noem het gerust het herkenbaarste, meest gefotografeerde etablissement ter wereld, en daar zitten de iconische roze stoelen uit het net zo iconische, roze interieur voor iets tussen. Goed nieuws voor wie fan is van de eyecatchers: Sketch kreeg een make-over en biedt de stoelen nu te koop aan op een veilingsite. Meebieden kan al vanaf verrassend lage prijzen.