Hond Bowie gaat mee met de globetrotters.
Volledig scherm
PREMIUM
Hond Bowie gaat mee met de globetrotters. © Stardust On The Ocean

Henry en Charlotte gaan 5 jaar op wereldreis met een zeilboot: “Wij willen simpelweg gelukkig zijn”

Vallen, opstaan en de oceaan op. Dat is in een notendop het verhaal van Henry (28) en Charlotte (27), die in de lente van vorig jaar hun grootse plannen door de komst van COVID-19 moesten opbergen. Even getreurd, maar ondernemend als ze zijn, staan ze alweer klaar om een nog groter avontuur aan te gaan. Vanaf 21 juni ruilen ze hun appartement in voor een zeilboot die hen de komende jaren de wereld rond zal varen. “Gecombineerd met het beetje geld dat we spaarden komen we uit op een afbetaling die even hoog ligt als die van ons appartement in Brussel. Dat zal financieel onze enige zorg zijn.”

 1. Gefascineerd door je horoscoop? Zo lees je die correct. “Niet alle Rammen komen ineens de liefde van hun leven tegen”

  Gefasci­neerd door je horoscoop? Zo lees je die correct. “Niet alle Rammen komen ineens de liefde van hun leven tegen”

  Astrologe Esther van Heerebeek (46) schrijft elke week mee aan de vernieuwde horoscoop van NINA. Met vijfentwintig jaar ervaring op de teller zag zij de reputatie van astrologie evolueren van zweverig naar cool. Ze legt uit hoe je de wekelijkse horoscoop moet interpreteren. “Vroeger kreeg ik vooral vijftigplussers over de vloer, nu zie ik ook regelmatig twintigers passeren die meer over zichzelf willen weten.”
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Het is ‘short king spring’: nooit eerder was het zo hip om als man kleiner te zijn dan je partner

  Het is ‘short king spring’: nooit eerder was het zo hip om als man kleiner te zijn dan je partner

  Tom Holland (25) is zo'n vijf centimeter kleiner dan zijn vriendin Zendaya (25). Maar daar is niks mis mee volgens het internet, dat hem liefkozend ‘Short King’ doopte. Nieuw is de term niet, maar nu steeds meer Hollywoodgeliefden de clichés over het lengteverschil bij koppels aan hun laars lappen, werd het een sensatie op TikTok. ‘Short King Spring' is aangebroken: leve de middelgrote man!