Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

“Francis had tot vandaag nog nooit van een partytent gehoord.” Zo beleven Vlamingen tuinfeesten volgens de satirische Sara Leemans

NINASara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Nu het eindelijk mooi weer wordt, vormt de nakende zomer het thema. 

 1. 
Het blijft een gek zicht, Vlamingen die wandelen met hun kat. “Maar Ramses geniet ervan.” Een dierenarts reageert

  Het blijft een gek zicht, Vlamingen die wandelen met hun kat. “Maar Ramses geniet ervan.” Een dierenarts reageert

  Wandelen is de activiteit bij uitstek om je humeur te boosten, zeker met je viervoeter aan je zijde. Maar dat hoeft niet altijd een hond te zijn. Ilya Ignoul (29) gaat wekelijks met zijn Bengaalse kat Ramses op pad. “Het ziet er misschien een beetje idioot uit, maar wij amuseren ons.” Dierenarts Joshua Dutré licht toe of wandelen met je kat wel een goed idee is. “Je kan ze niet zomaar in een harnas steken en mee naar buiten nemen.”
 2. Zo beleven Vlamingen de eerste zonnestralen volgens de satirische Sara Leemans: “Eindelijk zijn het weer KUBB-temperaturen”

  Zo beleven Vlamingen de eerste zonnestra­len volgens de satirische Sara Leemans: “Eindelijk zijn het weer KUBB-temperatu­ren”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Een kwestie van onszelf wat te relativeren. Het thema van deze week: het effect van de eerste zonnestralen.
 1. HOROSCOOP. Saaie seks voor Leeuw en hoge werkdruk voor Waterman: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Saaie seks voor Leeuw en hoge werkdruk voor Waterman: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Planeet Uranus haalt de sleur uit je relatie, Kreeft. Zeker wanneer je een beetje stout durft te zijn.”