unsplash
Volledig scherm
© unsplash

Fooi geven op restaurant: zo werkt het in de rest van de wereld

In het buitenland is het soms moeilijk om in te schatten wanneer een fooi verwacht op restaurant en hoeveel je dan net moet geven. Is het vrijblijvend zoals in België, moét je net tip geven of wordt het geven van kleingeld als een belediging opgevat? Om geen mal figuur te slaan op reis, maakten wij een overzicht.

  1. Valsspeler of sympathieke verliezer: welk type gezelschapsspelspeler ben jij? “Volwassenen moeten dringend weer leren spelen”
    PREMIUM

    Valsspeler of sympathie­ke verliezer: welk type gezel­schaps­spel­spe­ler ben jij? “Volwasse­nen moeten dringend weer leren spelen”

    De krokusvakantie komt eraan, in veel families synoniem voor gezelschapsspelletjestijd. Maar zoals we allemaal weten, kan een bordspel spelen soms ook zeer frustrerend zijn. Kan jij niet zo goed tegen je verlies, of word je er net gek van dat anderen dit niet kunnen? Welk type spelers zijn er zoal en wat betekent dit voor de groep? We vragen het aan professor Mark Van Achter (KU Leuven) – financieel econoom én een ervaren spelletjesspeler. “Ik zie spellen als een vorm van therapie en sociale training.”