De familie Wandels, met rechts hun omgebouwde 'wan van'.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Wandels, met rechts hun omgebouwde 'wan van'. © rv

Familie Wandels verbouwde een grote bus om met 9 naar Portugal te reizen: dit zijn hun tips en budget. “Met minder leven voelt juist vrijer”

“Ja, we leven dicht op elkaar. Maar onderweg voelt het alsof de hele wereld je tuin is. Dan is er ruimte zat.” Is reizen met een omgebouwd busje dé reistrend van 2021? De hashtag #vanlife neemt op sociale media mythische proporties aan. Grietje (42) en Jonathan (43) Wandels verkochten hun huis en sjeesden met 6 kinderen én de hond in een grote omgebouwde bus plus camper naar Portugal. Dochter Johanna (21) vertelt over het bouwproces, hoeveel alles kostte en geeft praktische tips. “Let op, het is niet altijd zo rooskleurig als op Instagram.”

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Eline (26) toont haar beachbody. “Mijn vriend houdt van mijn poep, en ik ben er ook fier op”

  Eline (26) toont haar beachbody. “Mijn vriend houdt van mijn poep, en ik ben er ook fier op”

  Tijdens de zomer kom je weleens een stappenplan tegen voor de perfecte bikinibody. Stap één: doe zwemkleding aan. Stap twee: je hebt een bikinibody. That’s it. Om die boodschap in de verf te zetten, poseert Eline (26) in badkleding. Ze heeft een buikje, zegt ze zelf, en dat vindt ze niet zo fijn. Al probeert ze om minder streng te zijn voor zichzelf. “Mijn benen zijn ook wat zwaarder, maar daar heb ik vrede mee genomen.”