Een jurkje, een T-shirt, een bloesje of een politie-uniform. Dat iemand slachtoffer wordt van een verkrachting heeft niets te maken met zijn of haar kledijkeuze.
Volledig scherm
Een jurkje, een T-shirt, een bloesje of een politie-uniform. Dat iemand slachtoffer wordt van een verkrachting heeft niets te maken met zijn of haar kledijkeuze. © Baert Marc

Expo toont kleren van slachtoffers verkrachting

SINT-JANS-MOLENBEEK"Wat had je die dag aan?" Te vaak krijgen slachtoffers van een aanranding deze vraag te horen. Met hun gelijknamige expo, waarin kledij van slachtoffers van seksuele agressie tentoon gesteld wordt, wil de dienst Preventie van Molenbeek de mythe doorprikken dat slachtoffers met hun kledijkeuze seksuele agressie zouden uitlokken.

  1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
    Gouden Formule 1
    6

    Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

    Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.