Getty Images/Pinterest/Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images/Pinterest/Getty Images

Een augurk in de kerstboom of karpers in bad: deze 6 (bizarre) kersttradities zijn het ideale gespreksvoer aan de feesttafel

Op het einde van dit - op zijn zachtst gezegd - bijzonder jaar staan er steevast heel wat familiefeesten op de agenda. Het coronavirus leidt naast een wereldwijde pandemie ook geregeld tot verhitte discussies, dus dat onderwerp is een no-go aan de feesttafel. Inspiratie nodig voor wat luchtiger gespreksvoer? Van een karper in bad tot een augurk als kerstbal: met deze zes kersttradities uit heel Europa breek je meteen het ijs. 

  1. HOROSCOOP. Relatiebreuk voor Schorpioen en veel energie voor Ram: astrologe Esther voorspelt je week

    HOROSCOOP. Relatie­breuk voor Schorpioen en veel energie voor Ram: astrologe Esther voorspelt je week

    Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Met je eigen planeet Mercurius, Venus en de maaneclips in je teken is de kans op intense aantrekking groot, Maagd.”
  2. Binnenkijken: het lijkt een historisch kasteel, maar is een nieuwbouw. “De keuken is extra gezellig dankzij de haard”

    Binnenkij­ken: het lijkt een historisch kasteel, maar is een nieuwbouw. “De keuken is extra gezellig dankzij de haard”

    Twaalf jaar al bouwen antiquair Brenda Thijssen en haar man Kurt eigenhandig aan hun riante woning met kasteelallures. Riant is geen overdrijving met drie verdiepingen van elk 250 vierkante meter. De authentieke materialen en antieke – maar geen klassieke - meubels zorgen vooral voor een bijzondere uitstraling. Al zit ‘t hem ook in de details. “Deze decoratieve paneeltjes van een rommelmarkt in Frankrijk brachten me op het idee om het bad in een nis te plaatsen.”