Ga eens lekker in het gras liggen en van de zonnestralen op je gezicht genieten: de kunst van het niks doen.
Volledig scherm
Ga eens lekker in het gras liggen en van de zonnestralen op je gezicht genieten: de kunst van het niks doen. © Thinkstock

De wereld is dol op het Nederlandse woord 'niksen', maar doen we dat wel genoeg?

Ineens is er wereldwijd belangstelling voor het woord 'niksen'. Amerikaanse lifestylewebsites hebben het woord opgepikt en promoten het nu als  dé nieuwe trend in de zoektocht naar persoonlijk welzijn. In onze contreien zijn we, als we internationale media moeten geloven, massaal aan het niksen: lekker naar opdrogende verf kijken, uit het raam staren of uren in een warm bad dobberen. Herkenbaar? Niet echt. Maar toch zouden we het vaker moeten doen.

2 reacties

 • Gino Denil

  5 jaar geleden
  Dat is de reden waarom rijken gemiddeld veel langer leven. Veel meer tijd om te niksen. En dat willen ze zo houden. Daarom moeten de anderen nu werken tot 67. In de toekomst misschien nog langer.
 • Caroline Bex

  5 jaar geleden
  Niksen, rusten en veel slapen... In deze hectische wereld kan je maar beter niet toegeven dat je dit graag doet!
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Maaike Cafmeyer is 50 en zwijgt niet langer. “Vroeger dacht ik dat iedereen goed was. Ik weet nu dat dat niet zo is”
  PREMIUM

  Maaike Cafmeyer is 50 en zwijgt niet langer. “Vroeger dacht ik dat iedereen goed was. Ik weet nu dat dat niet zo is”

  Actrice Maaike Cafmeyer blaast 50 kaarsjes uit. Wat dat cijfer met haar doet? In haar vak blijkt haar leeftijd allesbepalend, vertelt ze. En pas nu ze ouder is, durft ze zich ten volle uit te spreken over het misbruik dat vrouwen in haar business treft. “De mannelijke acteurs van ‘Loft’ kregen dubbel zoveel betaald. Door te zwijgen zullen we nooit iets veranderen.”