Sara Leemans
Volledig scherm
Sara Leemans © Bob Van Mol

COLUMN. 33-jarige single Hanne gaat op zoek naar kerstcadeaus: “Die 30 euro kan ik beter sparen voor dat huis dat ik nooit ga kunnen betalen”

Cadeautjes kopen deze tijd van het jaar, het is een hele beleving. De een krijgt er geen genoeg van, de ander vreest het meer dan de dood. Voor de 33-jarige single Hanne staat één ding vast: volgend jaar bestelt ze haar kerstcadeaus online. “Het was wat media zouden noemen: ‘koppen lopen’ in een afgesloten ruimte, en laat dat net het tegenovergestelde zijn wat in tijden van omicronvarianten en stijgende cijfers ‘een slim idee’ is. En ik wist het. Ik wist dat dit een regelrechte fout was.”

 1. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: "Ben je echt op een Cultureel Evenement geweest als je geen totebag hebt gekregen?”

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: "Ben je echt op een Cultureel Evenement geweest als je geen totebag hebt gekregen?”

  De ene dag verloopt al wat vlotter dan de andere, weet ook de 33-jarige single Hanne. Wanneer ze op een doordeweekse herfstdag geniet van een kopje koffie, komt er plots een ongenode gast aandraven. Of beter gezegd: aanvliegen. Dat an sich is al vervelend, maar het beestje brengt ook nog eens ongevraagd Hannes gedachtenmolen op gang. “Ga ik mijn leven nog kunnen betalen? Moet ik opslag vragen, en wat als ik dat niet krijg?”
 2. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Ik wil grotemensendingen doen”
  NINA

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Ik wil grotemen­sen­din­gen doen”

  Als de 33-jarige single Hanne beseft dat ze in het weekend steevast weinig plannen heeft, besluit ze daar verandering in te brengen. Een hobby moet de ultieme oplossing bieden. Een échte hobby. Ze gaat op zoek naar de activiteit die perfect bij haar past. En leert veel bij over zichzelf. “Ik wil iemand zijn die fietstochtjes maakt en zo op mooie plekken komt en niet uitgeput is na de trap te nemen.”
 3. BeReal is het ‘saaie’ zusje van Instagram: 3 jongeren vertellen waarom ze de app zo geweldig vinden

  BeReal is het ‘saaie’ zusje van Instagram: 3 jongeren vertellen waarom ze de app zo geweldig vinden

  Wat als sociale media eens niet alleen perfect zijn? Het is het credo van het nieuwe socialemediaplatform BeReal. De app, die in de laatste maanden razend populair werd, wil de ‘echtheid’ van het dagelijkse leven in de kijker zetten. Zonder filter, zonder de tijd om na te denken over hoe je eruitziet. Drie jongeren vertellen wat ze er zo leuk aan vinden. “Nu zie ik dat ik niet de enige ben die eens een avondje thuis zit of nog aan het werk is terwijl het buiten mooi weer is.”