Met de klok mee: Leiecabin in Oost-Vlaanderen, Dammhuss in de Kempen, Hobbithuis in de Ardennen en Treibgut-vlot in Limburg
Volledig scherm
PREMIUM
Met de klok mee: Leiecabin in Oost-Vlaanderen, Dammhuss in de Kempen, Hobbithuis in de Ardennen en Treibgut-vlot in Limburg © rv

Cabins of tiny houses in eigen land: reisexpert selecteert zeven originele overnachtingsplekjes

Misschien niet naar het buitenland deze zomer en najaar? Geen probleem, want in ons eigen land is zoveel te beleven. Je kunt er logeren in originele en kleinschalige gezinslocaties dicht bij de natuur. Reisexpert Johan Lambrechts selecteerde zeven cabins en tiny houses waar je je in Zweden, Nieuw-Zeeland of Canada waant. 

 1. Geert Noels hekelt uitkering voor mensen in quarantaine na reis in risicogebied: “België heeft duidelijk te veel geld”

  Geert Noels hekelt uitkering voor mensen in quarantai­ne na reis in risicoge­bied: “België heeft duidelijk te veel geld”

  Wie over een quarantaineattest beschikt en niet kan telewerken, kan een uitkering van tijdelijke werkloosheid bekomen. Die regeling geldt nu ook voor wie na een reis in een risicogebied in quarantaine moet, bevestigde Vlaams minister Wouter Beke. Econoom Geert Noels gaat niet akkoord. “De Belgische staat zou niet moeten opdraaien als je zelf verantwoordelijk bent.”
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 1. Wat als je je op reis plots in een ‘hoogrisicogebied’ bevindt? Hoelang moet je dan in quarantaine en heb je recht op terugbetaling?

  Wat als je je op reis plots in een ‘hoogrisi­co­ge­bied’ bevindt? Hoelang moet je dan in quarantai­ne en heb je recht op terugbeta­ling?

  Gisteren maakte Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bekend dat reizigers die terugkeren uit een hoogrisicogebied verplicht in quarantaine moeten. Eens de plannen van alle deelstaten in ons land op elkaar afgestemd zijn, zal die quarantaineregeling ook wettelijk vastgelegd worden in een wijziging van decreet, legt journalist Jelle Frencken uit in het VTM Nieuws. Reisorganisatoren merken echter nu al een grote ongerustheid bij klanten, die twijfelen of het nog wel verstandig is om op reis te vertrekken.
 2. Wordt corona de dood van het massatoerisme? “Maak van 2020 het jaar van de slow travel”
  PREMIUM

  Wordt corona de dood van het massatoe­ris­me? “Maak van 2020 het jaar van de slow travel”

  Massatoerisme zoals we dat kenden bestaat niet meer. En de vraag is of het na de coronacrisis nog ooit terugkomt. Die lange wachtrijen voor het Uffizi in Firenze, de cruiseschepen die Venetië overspoelen met hordes toeristen die zondigen tegen elke stijlregel die heilig is in modeland Italië, de Spaanse costa’s waar duizenden zonaanbidders op een hoopje liggen... Heeft dat soort toestanden nog een toekomst? We vragen het vijf experts.