Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Boekenhandelaars voelen positieve impact van sociale media. “Jongeren vragen naar boeken die ze via TikTok kennen”

De jeugd aan het lezen krijgen is al jaren een grote uitdaging. Toch lijkt het erop dat het socialmediaplatform TikTok er de laatste tijd wel in slaagt. Hoe? Met de populaire trend #BookTok (#BoekTok). “De laatste maanden komen veel jonge meisjes met hun ouders naar de boekhandel en is er meer vraag naar specifieke boeken.”

 1. Actrice Marieke Dilles over haar liefde voor het nachtleven. “Na de stoet dansten we tot 4 uur ’s ochtends”

  Actrice Marieke Dilles over haar liefde voor het nachtleven. “Na de stoet dansten we tot 4 uur ’s ochtends”

  Weekends zijn heilig. Dat is zeker het geval bij Marieke Dilles. De actrice uit ‘Thuis’ noemt zichzelf ‘nogal wispelturig en een slechte planner’. Gelukkig vindt ze routine door haar vrijdagavond vrij te houden, zodat ze een stapje in de wereld kan zetten. “Dan gaat mijn zoontje logeren bij de schoonouders, zodat mijn man en ik kunnen uitslapen.” En de andere dagen? Die mogen best chaotisch zijn: van wandelen in de Franse Ardennen tot naar de ‘ruilwinkel’ of naar de reuzenstoet.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 1. Dit is het ideale weekend van presentator Joris Brys: “Tot een kot in de nacht uitgaan heb ik nu wel gehad”

  Dit is het ideale weekend van presenta­tor Joris Brys: “Tot een kot in de nacht uitgaan heb ik nu wel gehad”

  Het ideale weekend van presentator Joris Brys (34)? Dat begint liefst al ‘s morgens vroeg. Mét koffie. In zijn bruisende stad vindt hij ‘rust in de onrust’, zoals hij dat zelf zo mooi zegt. Met veel vrienden, voldoende beweging en - uiteraard - muziek. “Een uurtje keihard sporten in de ochtend is zalig. Dan volgt de beloning: ik loop rechtstreeks naar de bakker voor pistolets.”
 2. Generatie rookvrij? Op Werelddag Zonder Tabak trekt tabakoloog aan de alarmbel

  Generatie rookvrij? Op Werelddag Zonder Tabak trekt tabakoloog aan de alarmbel

  Op deze werelddag zonder tabak vraagt de WHO om stil te staan bij de negatieve gevolgen van roken. En voor die gevolgen trekt ook tabakologe Catherine Meurisse aan de alarmbel. Vooral bij onze jongeren, want voor sommigen onder hen is de sigaret weer hot. In films, series of op sociale media: roken wordt er geprezen als sexy en stoer. Moeten ouders hun kinderen beter beschermen, en hoe? “Ik zou liegen als ik zei dat ik me er geen zorgen over maak.”