Maarten De Bouw
Volledig scherm
© Maarten De Bouw

Binnenkijken: het lijkt een historisch kasteel, maar is een nieuwbouw. “De keuken is extra gezellig dankzij de haard”

Twaalf jaar al bouwen antiquair Brenda Thijssen en haar man Kurt eigenhandig aan hun riante woning met kasteelallures. Riant is geen overdrijving met drie verdiepingen van elk 250 vierkante meter. De authentieke materialen en antieke – maar geen klassieke - meubels zorgen vooral voor een bijzondere uitstraling. Al zit ‘t hem ook in de details. “Deze decoratieve paneeltjes van een rommelmarkt in Frankrijk brachten me op het idee om het bad in een nis te plaatsen.”

  1. Dit is het ideale weekend van presentator Joris Brys: “Tot een kot in de nacht uitgaan heb ik nu wel gehad”

    Dit is het ideale weekend van presenta­tor Joris Brys: “Tot een kot in de nacht uitgaan heb ik nu wel gehad”

    Het ideale weekend van presentator Joris Brys (34)? Dat begint liefst al ‘s morgens vroeg. Mét koffie. In zijn bruisende stad vindt hij ‘rust in de onrust’, zoals hij dat zelf zo mooi zegt. Met veel vrienden, voldoende beweging en - uiteraard - muziek. “Een uurtje keihard sporten in de ochtend is zalig. Dan volgt de beloning: ik loop rechtstreeks naar de bakker voor pistolets.”
  2. BINNENKIJKER. Achter een karakterloze gevel schuilt deze prachtige loft: “Ik kocht het puur op basis van foto’s”

    BINNENKIJ­KER. Achter een karakterlo­ze gevel schuilt deze prachtige loft: “Ik kocht het puur op basis van foto’s”

    Honkvast kan je journalist Jelle Brans (41) niet noemen: sinds hij zijn eerste flat kocht, verhuist hij gemiddeld om de drie jaar. Al valt het maar moeilijk te geloven dat ook dit schitterende loftappartement geen eindbestemming zal zijn. Een rondleiding in een voormalig pakhuis, midden in de stad Antwerpen. “Het is een luxe om met het raam open te kunnen slapen in de stad.”